Bayburt Değirmencik Köyü

Bayburt Değirmencik Köyü

Değirmencik Köyü Haberleri, Bayburt Değirmencik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Değirmencik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Değirmencik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Değirmencik  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Değirmencik  köyü son dakika gelişmeleri, Değirmencik  köyüne özgü yemekler, Bayburt Değirmencik  köyünün tarihi, Değirmencik  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Değirmencik  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Değirmencik  , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Değirmencik   Köyü Resimleri ve Değirmencik   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Değirmencik  Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Değirmencik , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski ismi Mam köyüdür. Cumhuriyetten sonra ismi değiştirilerek Değirmencik olmuştur. Değirmencik ismini de -adı üstünde olduğu gibi- değirmeni bol olan bir köy olmasından almıştır.

 Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır.Folklörü Bar'dır.Köyde Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla konuşulur.

- Köy Daha moderin yeniniklere açık halkıyla Her geçen gün kendini yenileyen aklı başında insanlar ve daha eğitimli nesiller yetiştiren köylü Ayrıcalığına deavem etmeketedir.

Bayburt merkezine 14 km. uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Deseler inanmayın Doğu Anadolu iklimi hakimdir.Köyün ekonomisi tarım, hayvancılığa a dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır ve faaliyettedir. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağıve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
2
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.