Bayburt Dikmetaş Köyü

Bayburt Dikmetaş Köyü

Dikmetaş Köyü Haberleri, Bayburt Dikmetaş Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Dikmetaş Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Dikmetaş Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Dikmetaş  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dikmetaş  köyü son dakika gelişmeleri, Dikmetaş  köyüne özgü yemekler, Bayburt Dikmetaş  köyünün tarihi, Dikmetaş  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dikmetaş  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dikmetaş  , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dikmetaş   Köyü Resimleri ve Dikmetaş   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Dikmetaş  Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dikmetaş , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köy, adını köy yakınında olan dikili bir taştan almıştır.Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır. Folkloru bardır. Köyde Bayburt'un "Gelirem, gidirem" ağzıyla konuşulur.Bayburt merkezine 12 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz Bölgesi'nde olmasına rağmen karasal iklim hüküm sürmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat yeterli öğrenci olmadığından taşımalı eğitim uygulanmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır fakat yeterli nüfusa sahip olmamasından dolayı herhangi bir sağlık memuru bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.