Bayburt Karşıgeçit Köyü

Bayburt Karşıgeçit Köyü

Karşıgeçit Köyü Haberleri, Bayburt Karşıgeçit Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Karşıgeçit Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Karşıgeçit Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Karşıgeçit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karşıgeçit köyü son dakika gelişmeleri, Karşıgeçit köyüne özgü yemekler, Bayburt Karşıgeçit köyünün tarihi, Karşıgeçit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karşıgeçit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karşıgeçit , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karşıgeçit  Köyü Resimleri ve Karşıgeçit  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Karşıgeçit Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karşıgeçit, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Karşıgeçit Köyü tarihine ilişkin ayrıntılı araştırmalar yapılmamış. Mileyhi karşıgeçit köyünün eski ismidir. 280 hanelik köyde bugün 1250 kişi yaşıyor. 1980 yılında yapılan bir araştırmayı temel alan sayısal verilere göre, köy halkından 3000~4000 kişi başka yerlere göç etmiş ya da başka topraklarda doğmuş. Nüfus kütüklerine bakıldığında,son 20 yıl içinde köy nüfusunun yaklaşık 8 kat arttığı, buna karşın köyde yaşayanların sayısının azaldığı görülüyor. Karşıgeçit köyü Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölümü'nde, Bayburt-İspir yolu üzerinde Soğanlı Dağlarının güneyinde uzanan Çoruh Nehri vadisinde bir alanda kurulmuştur. Köyün tarım toprakları Çoruh Nehrinin güney ve kuzey tarafında yer almaktadır. Köyün içinden geçen suyu fazla olmayan dere ıslah edilmiş ve üzerine üç köprü yapılmıştır. Yeni yapılmış camisi ve iki tane ilköğretim okulu vardır. Her hanenin suyu, kanalızasyonu ve elektiriği vardır. Köy teknolojinin imkanlarından yararlanmaktadır. Tarım faaliyetleri genelde modern usullere göre yapılmaktadır. Köyün temel geçim kaynağı hayvancılık , hayvancılığa dayalı tarım faaliyetleri ve profesyonel bal üretimidir. Karşıgeit köyü kış ayları oldukca soğuktur. Karasal iklime sahiptir. Fakat Doğu Anadolu Bölgesi kadar soğuk değildir.Ayrıca özel konumundan dolayı çok sert rüzgarlar almamaktadır. Karşıgeçit köyünün eski ismi Mileyhidir. Bu isim halen kullanılmaktadır. Daha eski isminin ise İslam Köy olduğu rivayet edilmektedir.

Bayburt merkezine 30 km uzaklıktadır.Bayburt tan akıntı yönünde devam edilir.Yan komşu köyleri Çayırözü,Aslandede veBallıkaya köyleridir.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca seracılık ta yapılmaktadır. Başlıca tarım ürünleri. Buğday,arpa,şeker pancarı,Patates(kartel),fasulye(lobiya),domates,salatalık(bostan) dır...

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.