Bayburt Kitre Köyü

Bayburt Kitre Köyü

Kitre Köyü Haberleri, Bayburt Kitre Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Kitre Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Kitre Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Kitre köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kitre köyü son dakika gelişmeleri, Kitre köyüne özgü yemekler, Bayburt Kitre köyünün tarihi, Kitre köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kitre köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kitre , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kitre  Köyü Resimleri ve Kitre  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Kitre Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kitre, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Trabzon - Erzurum yolu üzerinde konaklama yeri olan Bayburt ilinin tarihi çok eski medeniyetlere dayanmaktadır. Türkmenlerin yöreye ilk akınları 1054 yılında Tuğrul bey zamanında olup, yaygın gelişimi Selçuklular dönemine rastlar. Bu dönemde bir hayli Türkmen köyleri kurulduğundan söz edilmektedir. Kitre Köyü'nün de bu köylerden biri olduğu halen devam eden örf ve adetlerinden anlaşılmaktadır. En uzun ve devamlı tarihini Türkler döneminde yaşamış ve yaşamakta olan Bayburt’un yaylasındaki köyün gelişimi de ilk Selçuklular dönemine rastlamaktadır.

Bayburt merkezine 37 km uzaklıktadır. Yol uzaklığı ise 40 km'dir. Rakımı 1850 m'dir. Köye ulaşan toprak yollar haricinde iki asfalt yol vardır. Biri Kitre Boğazı'ndan direk Bayburt- Erzincan yoluna bağlanırken diğeri ise Çerçi Köyü'nden Bayburt - Gümüşhane yoluna bağlıdır ve yol dağlık, virajlıdır. En yakın köy Manas Köyü'dür. Toprak yol ile bağlantılıdır ancak asfalt yol daha çok tercih edilerek zaman azaltılıp yol uzatılmaktadır.

Köyün kurulduğu yer yayladır ve etrafı dağlarla kaplıdır. Bu yüzden Bayburt'un birçok yerinden de soğuktur. Kuzeyden gelen rüzgarlar genelde çok etkilidir. Köyün en yüksek yeri Çat olarak adlandırılır. Ayrıca Mutlu Köyü taraflarından bile görülür Çat ve Kırklar Dağı.

Köyün iklimi, step iklimin etkisi altındadır. Yazları günlük sıcaklık farkı çok fazladır. Bunun nedeni nemin az olmasıdır. Gece serin ve rüzgarlı iken gündüz sıcaktır. Kışları ise çok soğuktur ve kar yağışlı geçer.

Köyün nüfusu gün geçtikçe azalmaktadır. Köyden şehre göç çoğunluktadır. Ancak yaz ayları Bayburt'un her yerinde olduğu gibi nüfusta bir yoğunlaşma vardır.Köyün ekonomisi tarım, arıcılık ve hayvancılığa dayalıdır.

1936'da Hacı Beyin önderliğinde beş derslikli, lojmanlı okul, köy halkı tarafından hiçbir devlet desteği görmeden o günkü şartlarda inşa edilmiştir. Sonradan bu okul kültür merkezine dönüştürülmüş ve Celalettin Zeybek Kültür Merkezi olarak hizmetine devam etmektedir. Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.2016 yılında yapımı tamamlanan Gölet ise köyün tarımda su ihtiyacını karşılamaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.