Bayburt Masat Köyü

Bayburt Masat Köyü

Masat Köyü Haberleri, Bayburt Masat Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Masat Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Masat Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Masat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Masat köyü son dakika gelişmeleri, Masat köyüne özgü yemekler, Bayburt Masat köyünün tarihi, Masat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Masat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Masat , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Masat  Köyü Resimleri ve Masat  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Masat Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Masat, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Masat, Büyük İskender tarafından M.Ö. 361 yılında kurulmuştur.Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır.Folklörü Bar'dır.Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla köyde konuşulur.Dede Korkut Türbesi, Masat Köyü sınırları içinde bulunmaktadır. Her yıl temmuz ayında "Bayburt Dede Korkut Uluslararası Kültür-Sanat Şölenleri" kapsamında köyde etkinlikler düzenlenmektedir.

Bayburt merkezine 32 km uzaklıktadır.Tarihi ipek yolu üzerindedir.Bulunduğu konum bakımıyla Erzurum ve Bayburt'a bağlı civar köylerinin birleştiği noktatadır.Adeta bulunduğu bölgenin kalbi durumundadır.Çoruh Nehri'nin kollarından biri olan Masat Çayı köyün içinden geçmektedir.Alan olarak çok büyük bir toprak alanı vardır.Denizden yüksekliği 1720 m'dir.(Rakım:1720) Masat köyünün henüz işlenmemiş yer altı zenginlik kaynakları da mevcuttur.Özellikle ekonomik değeri yüksek olan traverten ve mermer yatakları mevcuttur.Ardıç,sarı çam,pelit(meşe)kavak ve söğüt gibi ağaç türleri mevcuttur.

Köyün iklimi, Karasal İklim görülmektedir.Yazları sıcak ve kurak,kışları soğuk ve kar yağışlı geçer.Bayburt'taki orman alanlarının en çok bulunduğu köydür.Bu sebepten dolayı ilkbahar da bol yağış alır. Bayburt ilinin en buyuk ve en guzel koyudur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.fakat ekonomik sebeplerden dolayı büyük şehirlere çok göç vermektedir.Gurbette mevsimlik işçi olarak çalışanların sayısında son yıllarda artış olmuştur.Küçükbaş hayvancılık yok denecek seviyeye düşmüş,büyükbaş hayvancılıkta ise daha çok alım satım işi değil de,süt ve ürünlerinden faydalanılmaktadır.Bu ürünlerin pazar payı yok denecek kadar azdır.Herkes kendisine yetecek kadar hayvan barındırmaktadır.Tarımda da aynen bunun gibidir.Burada yetişen buğday,arpa vb ürünlerin piyasa değeri düşük olması tarımın da yapılmamasına etkendir.Balıkların en güzeli olan alabalığın ayrıca sazan,kefal gibi balık türlerinin bol olduğu Çoruh nehri Masat Köyü'nün sanki altın kemeri görüntüsündedir.Çeşitli kuş türleri bulunmaktadır.Kekliğin hası derlerya işte Masat'tadır.Son yıllarda arıcılık sektöründe de önemli atılımlar olmaktadır.Köylüler tüketici durumundan üretici durumuna gelmektedirler.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi vardır ancak PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.