Bayburt Ortaçimağıl Köyü

Bayburt Ortaçimağıl Köyü

Ortaçimağıl Köyü Haberleri, Bayburt Ortaçimağıl Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Ortaçimağıl Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Ortaçimağıl Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Ortaçimağıl  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortaçimağıl  köyü son dakika gelişmeleri, Ortaçimağıl  köyüne özgü yemekler, Bayburt Ortaçimağıl  köyünün tarihi, Ortaçimağıl  köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortaçimağıl  köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortaçimağıl  , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortaçimağıl   Köyü Resimleri ve Ortaçimağıl   Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Ortaçimağıl  Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ortaçimağıl , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Bayburt´un doğusunda, Erzurum´un batısında yer alır. İki dağın arasında, arkası ormanlarla kaplıdır. Bayburt merkezine 49 km uzaklıktadır.Köyün ikliminde doğu anadolu iklimi görülür. Kışları uzun ve sert geçer. Kışları ortalama altı ay geçer. Yazları serin ve yağışlı geçer. Son senelerde küresel ısınmadan dolayı yazları kurak geçmektedir. İnsanlar araziyi Çoruh Nehri´nden yararlanarak sularlar.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy insanları tarımdan kazandıklarıyla ancak kendi hayvanlarına bakmaktadır.Köyde ilkokul bulunmaktadır. Köyün yolları 2007 yılında asfalt yapıldı ve ulaşımı kolaylaştı. Kanalizasyon ve şebeke sorunu yoktur. Ama kışın aşırı soğuktan dolayı borular donar. Buna rağmen yine de köy insanın elindeki imkânlarla ihtiyaclarını görüyorlar. Araziye giden yollarda baharın sel sularıyla bozulur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.