Bayburt Söğütlü Köyü

Bayburt Söğütlü Köyü

Söğütlü Köyü Haberleri, Bayburt Söğütlü Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Söğütlü Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Söğütlü Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Söğütlü köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Söğütlü köyü son dakika gelişmeleri, Söğütlü köyüne özgü yemekler, Bayburt Söğütlü köyünün tarihi, Söğütlü köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Söğütlü köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Söğütlü , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Söğütlü  Köyü Resimleri ve Söğütlü  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Söğütlü Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Söğütlü, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün aktif ekonomisi buğday, arpa, cavdar, seker pancari ve besi otu olmak uzere tarimsal uretime ve buyukbas hayvancılığina dayalıdır. Ancak, son yillarda yaslilasan nüfusla beraber köyün ana gecim kaynaklarindan birisini Bag-Kur ve SSK gibi emekliklik maaslari olusturmaktadir. Bunun yaninda mevsimlik ya da surekli olarak köy disinda ve genellikle insaat sektorunden calisan iscilerin getirdigi veya gonderdigi kaynaklar da köy ekonomisinde onemli bir paya sahiptir.

Köyde bir ilköğretim okulu, bir Sağlık ocağı ve bes adet resmi personel lojmani bulunmaktadir. Köyün 1980'lerin basinda insa edilmis içme suyu şebekesi ve 1960'li yillarda insa edilip 2000'li yillarda yenilenmis kanalizasyon şebekesi de mevcuttur. Bununla beraber koyun telefon ve elektriği 1980 lerin basindan faaldir. Ancak koyde halen PTT şubesi ve PTT acentesi bulunmamkatadir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum