Bayburt Yedigöze Köyü

Bayburt Yedigöze Köyü

Yedigöze Köyü Haberleri, Bayburt Yedigöze Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Yedigöze Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Yedigöze Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Yedigöze köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yedigöze köyü son dakika gelişmeleri, Yedigöze köyüne özgü yemekler, Bayburt Yedigöze köyünün tarihi, Yedigöze köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yedigöze köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yedigöze , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yedigöze  Köyü Resimleri ve Yedigöze  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Yedigöze Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yedigöze, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

İlk kayıtlar 1500'lü yıllara ait Osmanlı arşivlerinde yer almaktadır. O yıllarda köy nüfusunun %40 ile %50 si müslüman diğer nüfus Hıristiyanlar dan oluşmaktar. Köyün adı köy yerleşim yerinin güney batı sınırında bulunan ve köy içme ve sulama suyunun sağlandığı toplam yedi adet sukaynağının yaklaşık bir dönüm arazi içinde bulunması ve yedigözeler diye adlandırılmasından köy ismini almıştır.

Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır.Folklörü Bar'dır.Köyde Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla konuşulur.

-Nüfusun tamamı Türk ve Müslüman(Sünnî)'dır. Köyde dinsel öğeler ağırlık kazanmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışına göçler köyde kullanılan dil ve şiveyi etkilemiş, Bayburt şivesi yerine istanbul lehçesi ağırlık kazanmaya başlamıştır. Yazları köy nüfusu dört kata kadar artmakta olup kışı köyde geçiren hane sayısıyı 15 i yukarı geçmemektedir. Köyde kalanlar genelde yaşlı emeklilerdir.

Yedigöze köyünde her sene ağustos'un ilk pazarında başpınar şenlikleri düzenlenmektedir.Bayburt merkezine 19 km uzaklıktadır. Yaklaşık 1500 metre kuzeyinde çoruh nehri bulunmaktadır. Bayburt - ispir karayolu yine çoruh nehrini takip ederek devam etmektedir. Köy yerleşimi doğu batı istikametindedir. Çevresinde Adabaşı, Çamlıkoz, Aydıncık, Ballıkaya köyleri bulunmaktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Kışları soğuk ve karyağışlı yazları ise kurak ve sıcaktır. Karadeniz bölgesinde yer almasına rağmen karadeniz ikliminin etkisi neredeyse hiç yoktur.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Başlıca ürünler Buğday, Arpa, Yonca, Yulaf v.s. Son yıllarda amatör olarak meyvecilik hızla yayılmaktadır. Hayvancılıkta ithal besilik sığır yaygınlaşmaktadır. Ancak köyün asıl gelir kaynağını emlek kira geliri teşkil etmektedir.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyde,1 Adet oyun parkı, yapımı başlanan düğün salonu, gölet yakınındaki kamelya, coruh nehri yakınında (bük) adı verilen piknik alanı,meşe adı verilen yeşillik dağ bölgesi bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum