Bayburt Yeniköy Köyü

Bayburt Yeniköy Köyü

Yeniköy Köyü Haberleri, Bayburt Yeniköy Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Bayburt Yeniköy Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Bayburt Köyleri Arasında Yer Alan Yeniköy Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bayburt Yeniköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeniköy köyü son dakika gelişmeleri, Yeniköy köyüne özgü yemekler, Bayburt Yeniköy köyünün tarihi, Yeniköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeniköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeniköy , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy  Köyü Resimleri ve Yeniköy  Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz  Bayburt Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Yeniköy Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeniköy, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Migara, Zazaca dilinden gelir ve dere anlamındadır. Yeni isimi Bayburt vilayetinden verilmiştir. Köye ilk yerleşimin Erzincan'dan göç ile gerçekleştiği söylenmektedir.

Köyün gelenek, görenek ve kültürü hakkında herhangi bir bilgi bulunmaktadır.Bayburt merkezine 38 Km. uzaklıktadır. 1500 metre yükseklikte bulunan köyün etrafı dağlarla çevrilidir ve çok az sayıda ağaç bulunur.

Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi [tarım] , (hayvancılık) ve (çifçiliğe) dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum