Baykan Adakale Köyü

Baykan Adakale Köyü

Adakale köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Adakale köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Siirt köyleri arasında yer alan Adakale köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Baykan Adakale köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Adakale köyü son dakika gelişmeleri, Adakale köyüne özgü yemekler, Baykan Adakale köyünün tarihi, Adakale köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Adakale köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Adakale, Siirt ilinin Baykan ilçesine bağlı bir köydür. Köy; Siirt il merkezine 63 km, Baykan ilçe merkezine 16 km uzaklıktadır.

Köyün adı, 1597 yılı kayıtlarında Derzîn, 1865 yılı kayıtlarında Kürtçede "Zin manastırı" anlamına gelen Deyr Zin, 1902 yılı kayıtlarında ise Derzıni olarak geçmektedir.

Adakale, Siirt ilinin Baykan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Güneydoğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Adakale köyü resimleri ve Adakale köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Baykan Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Güneydoğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Baykan Siirt Arası Kaç Km? Baykan Hava Durumu? Siirt Köyleri ve Baykan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Siirtli iseniz Siirt Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Siirtli Ünlüler arasında Baykan Adakale Köyünde doğan biri var mı? Baykan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.