Bayramda 112 Acil Servis Ekipleri Yoğun Çalıştı

Bayramda 112 Acil Servis Ekipleri Yoğun Çalıştı

Niğde Sağlık İl Müdürü Yılmaz Yücel, 9 günlük bayram tatili süresinde 112 acil sağlık hizmetine başvurulan vaka sayısında yüzde 40 oranında artış...

Niğde Sağlık İl Müdürü Yılmaz Yücel, 9 günlük bayram tatili süresinde 112 acil sağlık hizmetine başvurulan vaka sayısında yüzde 40 oranında artış yaşandığını söyledi.

Niğde'de yıllık yaklaşık 36 bin civarında 112 olarak vaka taşıdıklarını belirten Yücel, "Aylık olarak da 112 olarak vaka oranımız 3 bin civarındadır. Yaz aylarında ve kış aylarında özelikle yaz aylarında ilk üç aylık dönemlerde vaka sayımız artıyor. Bu vaka sayımızın artmasının nedeni de il dışından gelen gurbetçilerimizle beraber ilimizin nüfusu artmakta ve ilimizin nüfusu da artmaktadır. Bununla Beraber ilimizin de trafik yoğunluğu artmaktadır. İlimizde nüfusun ve trafik yoğunluğunun artmasıyla birlikte kaza ve hastalık oranları da artmaktadır." dedi.

Bayram tatilinde 112 acil sağlık hizmetlerine gelen çağrılarda yüzde 40 oranında artış yaşandığını söyleyen Niğde Sağlık il Müdürü Yılmaz Yücel; " Dokuz günlük bayram tatili nedeniyle geçen haftaya göre bayram süresinde yüzde 40 oranında acil vakalarda bir artış görüldü. 25 Haziran ile 2 temmuz arasında 112 acil sağlık hizmetine aktarılan çağrı sayısı 2 bin 675 iken 2 temmuz 11 temmuz arasında bu oran 4 bin 4'e yükseldi. Bayram tatili süresinde 112 acil sağlık hizmeti olarak hiçbir problemle karşılaşmadık. İlimizde özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte festival dönemlerinde ek 112 ekibi görevlendirdik. 112'nin bulunduğu merkezlerde vakaya ulaşma oranımız ilk 10 dakikada yüzde 90 vakaya ulaşılması gerekirken bu oran ilimizde yüzde 97 seviyesindedir. Yine kırsalda da 30 dakika içerisinde yüzde 90 oranında ulaşmamız lazım iken bu oran yine ilimizde yüzde 98 civarındadır. İlimiz 112 acil sağlık hizmetleri konusunda başarılıdır. Bayram süresince hiçbir acil hastamız mağdur edilmeyip en kısa sürede müdahale edilip en yakın hastaneye ulaştırıldı. Vaka sayısı artışına paralel olarak da 112 acil sağlık hizmetine gelen çağrılarda da bayramdan önceki haftaya göre bayram süresince yüzde 40 oranında artış yaşandı." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.