Bayramören Yurtpınar Köyü

Bayramören Yurtpınar Köyü

Yurtpınar köyü haberleri, Bayramören Yurtpınar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yurtpınar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Yurtpınar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bayramören Yurtpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yurtpınar köyü son dakika gelişmeleri, Yurtpınar köyüne özgü yemekler, Bayramören Yurtpınar köyünün tarihi, Yurtpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yurtpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yurtpınar, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yurtpınar Köyü Resimleri ve Yurtpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Bayramören Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayramören Çankırı Arası Kaç Km? Bayramören Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Bayramören Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Bayramören Yurtpınar Köyünde doğan biri var mı? Bayramören Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yurtpınar, Çankırı ilinin Bayramören ilçesine bağlı bir köydür.

Köy; Çankırı’ya 120 km.,ilçemiz Bayramören’e 5 km. olup, Kemer ve Çayır mahallelerinden oluşmaktadır. Köyün eski adı Şıhlar ( Şeyhler) dir.

Köyün doğusunda Karakışla mahallesinin kuzeyinde Yusufoğlu Köyü bulunmakta olup güneyinde ise köyümüze ayrı bir güzellik katan Melan (Soğanlı) Çayı geçmektedir.

Köyün tarihi çok eski olmamakla birlikte 15.yüzyılda Hacı Bayram-ı Veli’nin talebelerinden Habib-i Karamani'nin (Halen Türbesi Atkaracalar ilçesinde bulunmakta) ve arkadaşlarının köyümüze geldikleri, köyümüzdeki Türbe Yerindeki mezar taşlarından anlaşılmaktadır.

Köyün ve çevresindeki köylerin genel adı kaynaklarda Akçegiyse olarak geçmektedir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.