Bergama Ayaskent Köyü

Bergama Ayaskent Köyü

Ayaskent köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ayaskent köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, İzmir köyleri arasında yer alan Ayaskent köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bergama Ayaskent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ayaskent köyü son dakika gelişmeleri, Ayaskent köyüne özgü yemekler, Bergama Ayaskent köyünün tarihi, Ayaskent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ayaskent köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ayaskent, İzmir ilinin Bergama ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ayaskent Köyü Resimleri ve Ayaskent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ayaskent, İzmir ilinin Bergama ilçesine bağlı bir beldeyken 6360 sayılı kanun uyarınca kapanarak, Bergama ilçesine ait mahalle olmuştur. Bergama 'ya 17 km mesafede bulunmaktadır.

Yerleşim 15. yüzyılda Ayasili adı ile anılmıştır. Osmanlı döneminin sona ermesi ve Cumhuriyetin ilanından sonra Ayasköy olarak adlandırılmıştır. 6 Haziran 1976 tarihi itibarıyla dönemin muhtarı Refik Altuğ tarafından belediye kurularak, Meclis ve Bakanlar kurulu kararı ile Ayaskent adını almıştır. Ardından Büyük Şehir yasası ile İzmir Büyük Şehir Belediyesi bağlanarak Bergama belediyesi altında Ayaskent Mahallesi olmuştur. Belediyelikten Muhtarlığa geçilmiştir.

Yerleşimde toplam 3000 ton/gün kapasiteli salça ve konserve fabrikaları mevcuttur. Ayrıca sadece ihracata yönelik,kurutmalık domates ile tohumluk mısır üretimi yapılmaktadır.Bölgede 3 tane un fabrikası faal olarak hizmet vermektedir.Bunun yanında süt ve ürünlerini işleyen mandıra bulunmaktadır.Günlük 400 ton kapasiteli kontini zeytinyağ fabrikası faal olarak çalışmaktadır. Çırçır fabrikasının yanında pamuk yağı üretimi yapan fabrika da mevcuttur.Bunların yanında 77 adet küçük sanayi ,bölgeye hizmet vermektedir. Bölge vatandaşlarının geçim kaynağı,tarım olup,bölge,tarıma dayalı sanayi alanında da gelişme içindedir.

Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı Akdeniz iklimi egemendir. Gündüz ve gece arasında sıcaklık farkı 15-20 derece arasındadır. Rüzgarlar yaz ve kış kuzeyden yıldız, kuzeydoğudan poyraz, kuzeybatıdan karayel eser. Lodos ve batı rüzgarları yağmur getirir. Yıllık yağış tutarı 600 mm3 civarındadır.

Bergama Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Bergama İzmir Arası Kaç Km? Bergama Hava Durumu? İzmir Köyleri ve Bergama Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve İzmirli iseniz İzmir Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. İzmirli Ünlüler arasında Bergama Ayaskent Köyünde doğan biri var mı? Bergama Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.