Besni’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri

Besni’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Adıyaman'ın Besni ilçesinde törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Adıyaman'ın Besni ilçesinde törenle kutlandı.

Kutlamalar Kaymakamlık önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Ahmet Gencer tarafından Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Besni Askerlik Şube Başkanı Yüzbaşı Hakan Yanarkol yaparak, "Ulusumuzun zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 95. yıl dönümüdür. Bu zafer Ulu Önder Atatürk önderliğinde çevikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının bir zaferidir. Türk milletinin mukadderatını belirleyen 30 Ağustos zaferi Türk ulusu içinde tarihte bir dönüm noktasıdır. Düşmanları ve onların ülke içerisindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, ordularının elinden silahları alınıp askerleri terhis edilmiş. Yıllardır devam eden savaşlarda bütün kaynakları harcanmış ve yetişmiş insan gücünü kaybetmiş bir İmparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu muharebede Türk ordusu 4-5 ayda düşürülemez denilen düşman mevzilerini 6 günde çökertmiş Afyon-İzmir arası 400 kilometrelik takip harekatını da 10 günde gerçekleştirmiştir. Bu müthiş zafere ulaşmak için Türk milleti katlanılamaz olana katlanmış, dayanılmaz acılara dayanmıştır. Türk milletinin hürriyet ve istiklal mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile vatanımız ve milletimizin aydın, mutlu ve mürefveh geleceği garanti altına alınmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan bu zaferin 95. yıl dönümünde böyle bir milletin ve onun bağrından çıkan Türk ordusunun mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canları ile ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. şanlı zaferin 95. yıl dönümü Türk milletine ve onun bağrından çıkan kahraman ordusuna kutlu olsun" dedi.

Çelenk koyma törenine Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hakan Yonarkol, Savcı Elif Yılmaz, Besni İlçe Jandarma Komutan Vekili Arif Bekar, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, CHP Besni İlçe Başkanı Hakan Kılınç, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yonarkol'un konuşmasının ardından Besni İlçe Kaymakamı Ahmet Gencer makamında tebrikleri kabul etti ve çocuklara oyuncak hediye etti.

Besni’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri

Besni’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.