Beylikova Kızılcaören Köyü

Beylikova Kızılcaören Köyü

Kızılcaören Köyü Haberleri, Beylikova Kızılcaören Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kızılcaören Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kızılcaören Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beylikova Kızılcaören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılcaören köyü son dakika gelişmeleri, Kızılcaören köyüne özgü yemekler, Beylikova Kızılcaörenköyünün tarihi, Kızılcaören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılcaören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılcaören, Eskişehir ilinin Beylikova ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılcaören Köyü Resimleri ve Kızılcaören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beylikova Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beylikova Eskişehir Arası Kaç Km? Beylikova Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Beylikova Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Beylikova Kızılcaören Köyünde doğan biri var mı? Beylikova Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılcaören, Eskişehir ilinin Beylikova ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy tarihi hakkında kesin bir bilgi olmamakla birlikte,mahallede Rumların yaşadığına dair bilgiler vardır.Köy mezarlığının merkezinde bulunan Yusuf Baba adlı zat'ın mezarının önünde Rumca ile yazılmış bir taş vardır.Hatta köy yaşlılarından edinilen bilgiye göre Güney Kıbrıs devletinin eski lideri Makaryos'un akrabalarının bu mahallede yaşadığı rivayet edilir.Makaryos'un akrabalarının evi şu anki caminin karşısındadır.Ancak aile göç edince buraya yerli halk tarafından başka bir ev yapılmıştır.Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlar Kızılcaören'e saldırmışlardır.Köy halkı Yunan zulmunden kaçarak ormana sığınmışlardır.Tüm mahsulü Yunanlar tarafından yakılan köylüyü açlıktan komşu köyler kurtarmıştır.Hatta bir Yunan askeri bu mahallede öldürülmüştür.Mahallenin adı toprağının kızıl olmasından dolayı kızıl topraklı yerleşim yerianlamına gelen Kızılcaören olmuştur.Köy nüfusun göçmesi nedeniyle yok olma seviyesine gelmektedir.Bu da genç nüfusun olmaması anlamına gelmektedir.Bayram günleri mahalle nüfusu şehirden gelen memleketliler sayesinde geçici olarak artar.Sosyal hayat yok denecek kadar azdır.Genç nüfus mahallede yaşamadığı için eski gelenek ve görenekler sadece yaşlıların anlattıkları kadar bilinebilmektedir.Yüksek kesimde olduğu için meşe ormanları çoktur.Ancak köy orman mahallesi kesinlikle değildir.Halkın eğitim seviyesi ilkokuldu.Ancak taşımalı eğitim sayesinde köy de bulunan birkaç öğrenci bu durumu değiştirmiştir.Hayvancılık bitmek üzeredir.Tarım ise modern diyemeyeceğimiz araçlarla ve 20-25 yıllık traktörler ile yapılmaktadır.Mahallenin meşhur olabilecek tarzda yemeği yoktur.Anadolu'da her yörede tanınan yemek tarzı benimsenmiştir.Eskişehir iline 87 km, Beylikova ilçesine 19 km uzaklıktadır.Köy de karasal iklim görülmektedir.Yükseltinin fazla olmasına rağmen yağış oranı azdır.Yükseklikten dolayı rüzgar olmaktadır.Mahallenin ekonomisi sadece tarıma dayalıdır diyebiliriz.Hayvancılık bitmiş bir vaziyettedir.1-2 aile hayvancılıkla uğraşmaktadır.Köy de ilköğretim okulu bulunmaktaydı.Ancak göç sebebi ile okul yıllar önce kapatılmıştır.Şu an harabe halindedir ve yıkılmak üzeredir.Alt yapı yoktur.5 sene öncesine kadar köy yolu topraktı.Şu an ise köy çıkışına kadar asfalt vardır.Komşu köy olan Karkın ile arasındaki yol topraktır.DSİ tarafından gölet yapılmıştır.Ayrıca uranyum madeni bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.