Beypazarı İncepelit Köyü

Beypazarı İncepelit Köyü

Incepelit Köyü Haberleri, Beypazarı Incepelit Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Incepelit Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Incepelit Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Incepelit köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Incepelit köyü son dakika gelişmeleri, Incepelit köyüne özgü yemekler, Beypazarı Incepelit köyünün tarihi, Incepelit köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Incepelit köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Incepelit, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Incepelit Köyü Resimleri ve Incepelit köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Incepelit Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Incepelit, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Pelit meşe ağacında olur, diğer bir adı da palamuttur. Köy adını buradan almıştır.Türk kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. mahallede tipik bir İç Anadolu kültürü yaşanmaktadır.Çok hoşgörülü insanları vardır.Hayır demeyi bilmezler. Her şeye olumlu bakarlar.köye Arife günü Şehirde yaşayanlar Kabirleri ve Yatırları ziyaret etmek veya bir fatiha okumak için ikindi namazına yetişerek topluca namaz kılarlar. ve topluca Kabir Ziyaretine gidilir.Bayramlarda genelde köylülerimiz Camii çıkışında en yaşlı kişi başta olmak üzere en önsırada durur ve büyükten küçüğe sıralanarak, el öpülerek bayramlaşılır.ve herkes evlerinden sofralarla yemekler getirir ve köy konağında beraberce yemekler yenir dualar yapılır. Düğünlerimiz 3 gün 3 gece sürmektedir. Kına gecelerimiz çok eğlenceli olur. mesala erkek kınasına şenlik denilir, erkekler bayan giysisi giyerek,oyunlar çıkarırlar, çoban kılığına girerler değişik oyunlar oynanır. Kandil gecelerinde kutlamalar yapılır. Üç ayların başlamasına Namaz denir.Namaz bayramına hazırlıklar yapılır. Tatlılar yapılır çeşitli yemekler hazırlanır nişanlılar birbirine hediyeler alırlar. Havai fişekler, maytap, kızkaçıran, çıtır pıtır yakılırak, kutlamalar yapılır. Son yıllarda bu tür kutlamalar tedbir alınarak yapılmaktadır. Nişanlı kıza oğlan tarafından nişanlığı devresi bayram dönemine denk gelirse bayramlık hediyeler ve kurbanlık hediye götürülür, nişanlı oğlanın ve kızın arkadaşları bir arayaya gelerek eğlenceler yapılır. Düğünlerimizde düğün çorbası, yaprak sarması, kavurma, pilav, nohut ve baklavadır. Yöresel giysiler erkeklerde genelde kadife veya kumaş yelekli elbiseler kadınlarda ise Beypazarı yöresine has olan Şalvar kuyruklu don giyerler ve yemeni örterler. Genç kızlar ise Salta ve Bindallı giyerler. mahallede değişik Sülale ve lakaplar; Haliller,Tonkullar,Kadılar,Çakırlar,Kelhasanlar,Hocalar,Almalılar,Dedeler,Aslanbeyler uğurçayırlılar, Çobanosmanlar,Karacalar,Yakuplar.Komşuları arasında kuzeyinde Yoğutpelit, güneybatısında Kızılcasöğüt, doğusunda Taşören(Galta) Adaören ve güneyinde Akçakavak sayılabilir. Mahallenin doğusundan Süvari Çayı geçer. Mahalleye ulaşım için Beypazarına girmeden Kapı ağzından sağa dönülür, Uruş-Güdül yolu tarafına giden asfalt yoldan, 12 km sonra sağa dönülerek 3 km gidilerek köye varılır.

2010 yılı verilerine göre 43 kadın ve 43 erkek olmak üzere toplam 86 kişi yaşamaktadır. İncepelit Mahalleninde yaşanan Nüfus hareketleri tek yönlü değildir. Mahalleden şehre olduğu gibi, şehirden köye doğru da bir hareketlilik görülmektedir. Fakat,mahalleden şehre doğru yaşanan nüfus hareketleri kalıcı bir nitelik taşırken, şehirden köye doğru olan hareketlilik mevsimseldir, geçici niteliktedir ve özellikle yaz aylarında görülür. Mahalleden şehre göç etmiş olan ailelerin büyük çoğunluğu, köy ile olan sosyal ve ekonomik bağlarını halen sürdürmektedirler. Bu durum, yönü köye doğru olan geçici nüfus hareketlerinde rol oynayan etkenlerin başında gelir. Yaz mevsiminde Bağ, Bahçe Bostan tarlalarında geçici işçi olarak çalışmak için birkaç aylık süreyle köye gelenler olur.

Mahallede küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Büyükbaş hayvan pek fazla yoktur, sadece mahalledekilerin ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda büyükbaş hayvan yetiştirilmektedir. Mahallede sebzecilik yapılmaktadır. Yetiştirilen sebze ve meyveler arasında Havuç, Turp, Ispanak, Pırasa, Yeşilsoğan, Kavun, Karpuz,Üzüm,Salatalık,Domates ve Biber sayılabilir.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Fakat öğrenci sayısı azlığından taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin Camisi vardır. Köy odası (Köy Konağı) vardır.İçme suyu şebekesi vardır. Kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede Elektrik ve sabit telefon ve internet vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.