Beypazarı Kırbaşı Köyü

Beypazarı Kırbaşı Köyü

Kırbaşı Köyü Haberleri, Beypazarı Kırbaşı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kırbaşı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Kırbaşı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Kırbaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kırbaşı köyü son dakika gelişmeleri, Kırbaşı köyüne özgü yemekler, Beypazarı Kırbaşı köyünün tarihi, Kırbaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kırbaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kırbaşı, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kırbaşı Köyü Resimleri ve Kırbaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Kırbaşı Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kırbaşı, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ohrut Vadisi'nde yer alan mağaralardan, tarih öncesi çağlardan günümüze yörenin yerleşim bölgesi olduğu bilinmektedir. Rum devrinde kayalık bölümde kurulan yerleşimin adı "Kallikaria" olarak bilinmektedir. Sonraki dönemlerde "Gelare" ve "Gelegıra" adlarıyla da yerleşimden bahsedilmektedir[1].

Günümüz yerleşimi 7 mezranın birleşmesiyle kurulmuştur. Cumhuriyetten sonra 1928 yılında bucak hüviyetine kavuşmuştur.

1971 yılında kasaba olmuş, belediyenin kurulmasıyla ismi de Kırbaşı olarak değiştirilmiştir. Kapanmadan önce iki mahallesi (İstiklal ve Cumhuriyet) bulunmaktaydı. 2014 yılında 6360 sayılı yasa ile tek mahalle çatısı altında birleşerek, ilçe belediyesine katılmıştır.

Şebit denilen yufka vardir. Pekmez bulgur sütlaş Düğünlerde erkek için ayrı kına gecesi düzenlenir. Kına ilahisi vardır. Kiz kınaları daha detaylı yapılır. Sözlü gelenek olan maniler söylenir. Her bayram arefe günü ikindi namazı sonrası mezarlıkta toplanılır ve okunan surelerden sonra dua yapılır ve ayni anda ziyaret yapılır

Ankara il merkezine 130 km, Beypazarı ilçesine 30 km uzaklıktadır. Mahallenin doğusunda Ayaş, güneyinde Eskişehir, batısında Sarıyar Barajı gölü, kuzeyinde de Beypazarı bulunmaktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.