Beypazarı Kızılcasöğüt Köyü

Beypazarı Kızılcasöğüt Köyü

Kızılcasöğüt Köyü Haberleri, Beypazarı Kızılcasöğüt Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kızılcasöğüt Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Kızılcasöğüt Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Kızılcasöğüt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılcasöğüt köyü son dakika gelişmeleri, Kızılcasöğüt köyüne özgü yemekler, Beypazarı Kızılcasöğüt köyünün tarihi, Kızılcasöğüt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılcasöğüt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılcasöğüt, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılcasöğüt Köyü Resimleri ve Kızılcasöğüt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Kızılcasöğüt Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılcasöğüt, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Bir rivayete göre Kızılcasöğüt mahallesine Haymana'nın Karalar mahallesinde 3 erkek kardeş gelerek yerleşmişler. Mahallenin adı köy içinde bulunan caminin yanında altın kırmızısı bir söğüt ağacı bulunmaktaymış. Bu söğütten ne kadar yetiştirilmek istendiyse de yetişmemiş. Mahallenin büyükleri de mahallenin adına Kızılcasöğüt demişler. 15. asırda ismi geçmektedir.

Kızılcasöğüt mahallesi tipik Anadolu kültürünü taşımaktadır. Düğünler 3 gün 3 gece sürmektedir. Kına geceleri çok eğlenceli, animasyonlu geçer. Oğlan kınasına şenlik denilir; erkekler bayan giysisi giyerek, oyunlar çıkarırlar, çoban kılığına girerler, değişik animasyonlar yapılır. Miraç gecesinde kutlamalar yapılır. Buna fişek bayramı denir. Tatlılar yapılır, yemekler hazırlanır. Nişanlılar birbirine hediyeler alır ve maytap, kızkaçıran, çıtır pıtır yakılır, eylenilir.

Kurban bayramında, nişanlı kıza, oğlan tarafı kurbanlık hediye götürür, nişanlı oğlanın ve kızın arkadaşları bir araya gelir, eğlence yapılır, yemekler yapılır, oynanır. Yemeklerinde ise, yaprak sarması baştadır. Düğünlerde başta yayla çorbası, yaprak sarması, kuzu kavurma, pilav, nohut ve baklava ikram edilir.

Ankara il merkezine 110, Beypazarı ilçesine 10 km. uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.