Beypazarı Taceddin Köyü

Beypazarı Taceddin Köyü

Taceddin Köyü Haberleri, Beypazarı Taceddin Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taceddin Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Taceddin Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Taceddin köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taceddin köyü son dakika gelişmeleri, Taceddin köyüne özgü yemekler, Beypazarı Taceddin köyünün tarihi, Taceddin köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taceddin köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taceddin, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taceddin Köyü Resimleri ve Taceddin köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Taceddin Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Taceddin, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin ismi, zamanında ailesiyle birlikte bu köye gelmiş olan ve ermiş olduğu söylenen Tacettin adında bir zattan geldiği söylenmektedir. Köy, Selçuklu döneminde kurulmuştur. Mahallenin kökeni Kayı boyundandır.Tarhana, yaprak dolması sarması, göce, perçem, yarımca, Beypazarı gartalaç, bazlama ekmeği, yarımca, Beypazarı kurusu, mumbar, ebesüt ve höşmelim mahalli yemekleridir. Bu yemeklerin bir kısmı Türk Patent ve Marka Kurumu'ne kayıtlıdır. Mahallenin şivesini daha çok yaşlı nüfus kullanmaktadır. Örneğin yaşlı kesim tarafından halen çamır, ıliman, Irecep gibi ifadeler kullanılmaktadır. Büyük bir cami mevcuttur. Üç katlı bir köy binası vardır. Üst katı kahve olarak, orta katı da muhtar odası olarak kullanılmaktadır.

Beypazarı ilçesinin güney kısmında kalan Tacettin Köyü, Beypazarı-Kırbaşı yolu üzerinde bulunmaktadır. İlçeye uzaklığı 23 km olup, köy yolu asfalttır.Mahallenin ekonomisi genellikle tarımdan sağlanmaktadır. Havuç, buğday, ayçiçeği, marul ve ıspanak başlıca üretilen mahsüllerdir ve az da olsa hayvancılık yapılmaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.