Beypazarı Üreğil Köyü

Beypazarı Üreğil Köyü

Üreğil Köyü Haberleri, Beypazarı Üreğil Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Üreğil Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Üreğil Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Üreğil köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Üreğil köyü son dakika gelişmeleri, Üreğil köyüne özgü yemekler, Beypazarı Üreğil köyünün tarihi, Üreğil köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Üreğil köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Üreğil, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Üreğil Köyü Resimleri ve Üreğil köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Üreğil Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Üreğil, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin geçmişi ve tarihi Oğuzlar'a kadar uzanmakta olup, Üreğir boyu (Yüreğir şeklinde de yazılır) Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Türkleri'nin 24 boyundan biridir. Bu boyların Üçoklar kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Dağ Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir. Zaman içinde mahallenin adı Yüreğil'den Üregir olarak değiştiği, Osmanlı zamanında köyle ilgili bulunan padişah fermanlarından anlaşılmaktadır. Üregir’in kelime anlamı ise bolluk, bereket ve üretkenlik olarak açıklanmaktadır. Zaman içerisinde Üregir ismi de değişerek şu anki ismi olan Üreğil halini almıştır. Oğuzlar, Anadolu'ya girdikten sonra Yüreğir boyu önce Ahlat civarında yerleşmiş olup, zaman içerisinde daha batıya kollar halinde dağılmış; bir bölümü, mahallesi oluşturan kısmı, ilk yerleşim yeri olarak şimdi de kireç önü olarak bilinen yere yerleşmişler, burasınının yaşantılarına ve hayvancılığa uygun olmaması üzerine biraz daha kuzeye çıkarak şu anki yerleşim yeri olan bölgeye yerleşmişlerdir. Mahallenin yerleşik olduğu bölgede eski yaşantı izleri ve kalıntıları olmakla beraber hangi zamanlara ait olduğu bilinmemektedir. Sadece Avdan yaylasında yaşamış olan Büyük Avdan Bizans kasabası diye de tarih kitaplarında geçen bölgenin Bizanslılar zamanında yaşamın olduğu bölgede bulunan kilise kalıntılarından anlaşılmaktadır.Ankara il merkezine 122 km, Beypazarı ilçesine 22 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonimsi; tarım ve hayvancılığa bağlıdır.Tarım ürünleri; buğday, arpa,fiğ(karayem),nohut vb. ürünler yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak: küçükbaş ve yeteri kadar büyükbaş hayvancılığı yapılmaktadır.Ancak son 30 yılda ekonomik sebeplerle Beypazarı'na ve Ankara'ya büyük göçler olmuştur.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
1
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.