Beypazarı Uşakgöl Köyü

Beypazarı Uşakgöl Köyü

Uşakgöl Köyü Haberleri, Beypazarı Uşakgöl Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Uşakgöl Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Uşakgöl Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Uşakgöl köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uşakgöl köyü son dakika gelişmeleri, Uşakgöl köyüne özgü yemekler, Beypazarı Uşakgöl köyünün tarihi, Uşakgöl köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uşakgöl köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uşakgöl, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uşakgöl Köyü Resimleri ve Uşakgöl köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Uşakgöl Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Uşakgöl, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin bulunduğu yerde bir zamanlar bir gölün olduğu söylenir ve yapılan kazılarda bulunan çay taşları bunu kanıtlamaktadır. Mahallenin girişinde bulunan ceviz ağacı tarım bakanlığı yetkilerince incelenmiş ve 490 yıldan daha fazla ömrü olduğu tespit edilmiştir buda göstermektedir ki bu bölge 490 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılıyor.

Ankara il merkezine 117 km, Beypazarı ilçesine 17 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.arazileri tarım için ekonomik ve uygun değildir,arazi yapısı dağlık,(çam,meşe,arduç)GİBİ AĞAÇLAR İÇİN UYGUNDUR,(ceviz dut kiraz elma armut ovaça alıç) gibi meyveler yetişir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy halkı, arazi yapısı engebeli olduğundan dolayı geçimlerini hayvancılıkla sağlamaktadırlar. Bu köy cok eglenceli olup ve mutlu mahalledir.Dugunlerı ıckılı olup sarhosu yoktur.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.su zenginliği dolayısıyla ve ilçenin en kaliteli suyu olan uşakgöl suyu nedeyle ve bulunduğu konum itibarıyla bir orman mahallesi olmasının yanı sıra ilçenin lider köyleri arasındadır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.