Beypazarı Yukarıgüney Köyü

Beypazarı Yukarıgüney Köyü

Yukarıgüney Köyü Haberleri, Beypazarı Yukarıgüney Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yukarıgüney Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Yukarıgüney Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Beypazarı Yukarıgüney köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıgüney köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıgüney köyüne özgü yemekler, Beypazarı Yukarıgüney köyünün tarihi, Yukarıgüney köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıgüney köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarıgüney, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıgüney Köyü Resimleri ve Yukarıgüney köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beypazarı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beypazarı Ankara Arası Kaç Km? Beypazarı Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Beypazarı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Beypazarı Yukarıgüney Köyünde doğan biri var mı? Beypazarı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yukarıgüney, Ankara ilinin Beypazarı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı, yakınında bulunan komşu aşağıgüney mahallesi nedeniyledir. Zira aşağıgüney mahallesinin ismi eski kayıtlarda Güneyviran olarak geçmektedir. Daha sonra bu mahallenin bölgeye gelişi ve coğrafi olarak biraz yukarıda olmasından dolayı bu isim verilmiştir. Eskilerin söylemiyle bu köy, nogay Türklerinin göç etmesi ile kurulmuştur. Nogay tarihine baktığımızda ise yaklaşık 250 yıl kadar önce büyük göçler yaşamış (bir tanesi de Türkiye topraklarına yönelik) bir Türk boyu olduğunu görmekteyiz. Aşağıgüney mahallesi büyüklerinin verdiği bilgilere göre bu mahallenin, bundan 150 yıl kadar öncesinde bile (şimdiki yaşlılarda hatırlamıyor) büyük at sürüleri besleyen bir köy olduğu rivayet edilmektedir. Bu durum tarihi kayıtlarla da uyuşmakta olduğundan mahallenin kuruluşunun 250 yıl önce gerçekleştiğini iddia edebiliriz. Ancak geçen zaman içerisinde kız alıp vermeler nedeniyle tam olarak bölgesel örf adet ve kültür ile kaynaşmıştır. Geçmişten gelen en büyük iz ise hala bazı ailelerde belirgin olarak var olan fiziksel özelliklerdir.Ayrıca köy "Depelarkası" köylerindendir.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.Ankara il merkezine 131 km, Beypazarı ilçesine 31 km uzaklıktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.