Beyşehir Esence Köyü

Beyşehir Esence Köyü

Esence köyü haberleri, Beyşehir Esence köyü güncel son dakika gelişmeleri, Esence köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Esence köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Beyşehir Esence köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Esence köyü son dakika gelişmeleri, Esence köyüne özgü yemekler, Beyşehir Esence köyünün tarihi, Esence köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Esence köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Esence, Konya ilinin Beyşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Esence Köyü Resimleri ve Esence köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Beyşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Beyşehir Konya Arası Kaç Km? Beyşehir Hava Durumu? Konya Köyleri ve Beyşehir Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Beyşehir Esence Köyünde doğan biri var mı? Beyşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?

Esence, Konya ili Beyşehir ilçesine bağlı bir köydür.Kasaba Selçuklular devrinde, Beyşehir-Seydişehir-Akşehir yörelerine yerleştirilen Türk oymaklarının çoğu Adçekenler (Esbkesan) Türkmen oymağı olduğu gibi, Oğuzların Afşar, Salur, Turgutlu ve başka Türk oymaklarından bazı bölüklerin yer aldığı bilinmektedir. Eski adı HOMA'dır, bu ismin Rum kökenli olduğu için 1964 yılında İ.İnönü tarafından “Aşağı Esence” olarak değiştirilmiştir.
2006 yılında Aşağı Esence olan kasabamnın ismi “ ESENCE “ olarak değiştirilmiştir.Beyşehir ilçe merkezine 17 km, Seydişehir ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunmaktadır. Konya il merkezine ise Antalya-Konya yolundan 75 km'dir. Beldenin doğusunda Çavuş Kasabası, güneyinde Irmaklı Köyü, batısında Bayavşar ve Gökçimen Kasabaları, kuzeyinde ise Yukarı Esence Köyü bulunmaktadır.
Beldenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. İç Anadolu bölgesinin iklim özelliklerini taşır. Yazları kurak ve sıcak kışları soğuk ve yağışlı geçer.
Belde de şeker pancarı, tahıl, sebze ve meyve üretimi yapılmaktadır. Halkın geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdan oluşur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.