Biga Bezirganlar  Köyü

Biga Bezirganlar Köyü

Bezirganlar Köyü haberleri, Biga Bezirganlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bezirganlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Bezirganlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Bezirganlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bezirganlar köyü son dakika gelişmeleri, Bezirganlar köyüne özgü yemekler, Biga Bezirganlar köyünün tarihi, Bezirganlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bezirganlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bezirganlar, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bezirganlar Köyü Resimleri ve Bezirganlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Bezirganlar Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bezirganlar, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.

1748 (Rumi 1164) yılında,Urfa Birecik karyesinden kalkan Kayı Boyundan Karakeçili aşiretinden kervancı tüccar Türkmen Yörük aileleri tarafındanönce Bayramiç ilçesine bağlı Bezirganlar Köyü'nden sonra da Biga Bezirganlar köyüne iki koldan yerleşen bu aşiret çanakkalede iki ilçede BEZİRGANLAR köylerini kurmuşlardır.arşiv kayıtlarında Osmanlıda mevcuttur.Ayrıca Urfa Karacadağ Mızar yöresinden Birecikten kalkan Karakeçililer Kütahya Aslanapa BEZİRGAN köyünü ve Antalya Kaş BEZİRGAN köyünü kurmuşlardır.kesin olarak bilinmemekle beraber vergi veya anlaşmazlıktan dolayı gelen 7 hanelik (Sarılar, Sarı Mehmetler, Tülüler, Musalar, Köseler, Sinanlar, Kırtıklar) yörük grubu tarafından kurulmuştur. Daha sonra da başka yerden İmamlar Grubu gelir. Köy mezarlığında,1550 yıllarına rastlayan mezar taşları bulunsa da, bunların çevrede önceleri göçebe olarak yaşayan Türk Boylarına ait olduğu sanılmaktadır. Köye de geldikleri köyün adı olan ve "mesleğini kazanç sağlamak için yapan kişi, tüccar " anlamındaki bezirgan'a çoğul takısı getirilerek "BEZİRGANLAR" adı verilmiştir.

Kaynak: Engin Gürsu, Biga-Pegai, 18-09-2001, Biga Doğuş Gazetecilik, Matbaacılık, Yayıncılık Ltd. Şti.

Urfa/Birecikte aynı soyadı(BEZİRGAN SOYADINI TAŞIYAN)ailenin akrabalarımızın olduğu köy büyüklerince dilden dile ifade edilmiş son asırda bağlantı kopmuştur.Karakeçililer savaşçı bir Türkmen aşireti olduğundan Doğudan Batıya Güneyden Kuzeye Türkiye'nin dört bir yanına iskan edilmişlerdir.Çanakkale iline 110 km, Biga ilçesine 27 km uzaklıktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. internet te vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.