Biga Çeşmealtı Köyü

Biga Çeşmealtı Köyü

Çeşmealtı Köyü haberleri, Biga Çeşmealtı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çeşmealtı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Çeşmealtı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Çeşmealtı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeşmealtı köyü son dakika gelişmeleri, Çeşmealtı köyüne özgü yemekler, Biga Çeşmealtı köyünün tarihi, Çeşmealtı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çeşmealtı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeşmealtı, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çeşmealtı Köyü Resimleri ve Çeşmealtı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Çeşmealtı Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çeşmealtı, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy; 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, 1877 (Rumi 1293) yılında, Bulgaristan'ın Botevgrad Kasabası Orhaniye Köyü'nden gelen Pomak göçmenler tarafından kurulmuştur. Bu köyden bir bölüm; ilçemiz Yeniçiftlik Köyü'ne, bir kısmı Trakya'daki Karpuzlu köyüne, diğer bir kısmı da Balıkesir ili Gönen ilçesi Hasanbey Köyü'ne yerleşmişlerdir. Bu halkın buraya yerleşmesine İstanbul Medresesi'nde (Üniversite) Müderrislik (öğretmenlik) yapan Altıparmak Mustafa Efendi sağlamıştır. Köye; önce geldikleri köyün adı olan Orhaniye adı verilmişse de, sonradan köyün üst tarafındaki büyük çeşmeden dolayı, "ÇEŞMEALTI" adına çevrilmiştir.

Kaynak: Engin Gürsu, Biga-Pegai, 18-09-2001, Biga Doğuş Gazetecilik, Matbaacılık, Yayıncılık Ltd. Şti.Çanakkale iline 103 km, Biga ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Ama şu an taşımalı eğitim olduğundan kapalıdır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ama doktor ve ebe yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır...

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.