Biga Hacıpehlivan Köyü

Biga Hacıpehlivan Köyü

Hacıpehlivan Köyü haberleri, Biga Hacıpehlivan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Hacıpehlivan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Hacıpehlivan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Hacıpehlivan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacıpehlivan köyü son dakika gelişmeleri, Hacıpehlivan köyüne özgü yemekler, Biga Hacıpehlivan köyünün tarihi, Hacıpehlivan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacıpehlivan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hacıpehlivan, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacıpehlivan Köyü Resimleri ve Hacıpehlivan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Hacıpehlivan Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Hacıpehlivan, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında, Bulgaristan'ın Razgradkasabası Filibeliler (Elenovo) köyü ile Aydos, Eskicuma, Karlovo, Filibeliler, Tutrakan, Rusçuk ve Şumnu kasabalarının çevresinden gelen 70 hâne muhâcir, Gümüşçaylı Hacı Emin Pehlivan'dan çiftlik arâzisini Hacı İbrahim, Molla Mehmed, Hacı Hasan ve Kara Murad önderliğinde satın alarak yeni bir yerleşim birimi oluştururlar. Köye de önce geldikleri köyün adı olan Filibeliler adı verilir. 1920 yılında köyün ismi de daha önce yerli çevre tarafından söylenen Hacı Pehlivan olarak değiştirilir. Çanakkale iline 120 Km, Biga ilçesine 17 km, Ana asfalta 3 Km uzaklıktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.