Biga Kahvetepe Köyü

Biga Kahvetepe Köyü

Kahvetepe Köyü haberleri, Biga Kahvetepe köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kahvetepe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Kahvetepe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Kahvetepe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kahvetepe köyü son dakika gelişmeleri, Kahvetepe köyüne özgü yemekler, Biga Kahvetepe köyünün tarihi, Kahvetepe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kahvetepe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kahvetepe, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kahvetepe Köyü Resimleri ve Kahvetepe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Kahvetepe Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kahvetepe, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.ardır.

19. yüzyılda Kafkas-Rus Savaşlarının Rusya lehine sonuçlanması üzerine Çerkesya'dan sürülen kabilelerin bir kısmı ilk önce Balkanlara, ardından da 1877-88 Osmanlı-Rus savaşına müteakiben Biga yarımadasın yerleştirilmişlerdir. Köy Abzeh, Şapsığ ve Bjeduğ kabilelerinden oluşan bu kabilelerin oluşturmul olduğu köylerden birtanesidir.

Köyde orta kuşak'a kadar konuşma dili Çerkesçe olup, gençler dillerini genellkle konuşamamaktadırlar. Buna rağmen her yıl şenlikler ve kavuşma günü etkinlikleriyle bölgede yaşayan çerkesleri bir araya toplamaktadır. köyün eski adı Şerefiye Çerkesçe adı Hakuçhable'dir.Çanakkale iline 98 km, Biga ilçesine 8 km uzaklıktadır.Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ve ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Ayrıca Güzel insanların bi arada olduğu güzel bir yerleşim alanı.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum