Biga Koruoba  Köyü

Biga Koruoba Köyü

Koruoba Köyü haberleri, Biga Koruoba köyü güncel son dakika gelişmeleri, Koruoba köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Koruoba köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Koruoba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koruoba köyü son dakika gelişmeleri, Koruoba köyüne özgü yemekler, Biga Koruoba köyünün tarihi, Koruoba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koruoba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Koruoba, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koruoba Köyü Resimleri ve Koruoba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Koruoba Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Koruoba, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.Çevreye gelerek, göçebe olarak yaşayan 8-10 hane Türk-Oğuz boylarından yörüklar tarafından, Hacı Hasan önderliğinde, Dedekoru denilen yerde kurulmuştur. 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra baskılara dayanamayarak, 1878(Rumi 1294) yılında Bulgaristan'ın Osmanpazarı Karınabat, Tırnova, Silistre, Eskicuma ve Omurtak kasabası çevresinden, 1880 (Rumi 1296) yılında yine Bulgaristan'ın Ados kasabası Boyalar ve Kokariçme köylerinden, Razgrat (Hazargrat) kasabası Kiremitçik köyü ile Osmanpazarı, Karınabar, Tırnova, Silistre, eskicuma ve Omusratk kasabası çevresinden muhacırların gelmesiyle, köy bugünkü konumunu alır. Yerleşim birimi olarak da şimdiki yer seçilir. Köyün ilk kurulduğu yerdeki koruluktan ve kurulduğu zamanki küçüklüğünden dolayı köye de KORUOBA adı verilir.Çanakkale iline 113 km, Biga ilçesine 23 km uzaklıktadır. Denize kıyısı olmasa da yaklaşık uzaklığı 10 km civarındadır. Köy sakinleri denize girmek için genellikle en yakın nokta olan Kumkent tatil sitesine, Gerlengeç köyünden geçerek ulaşırlar

  • Köyde ilköğretim okulu yoktur,eğitim taşımalı sisteme göre Sinekçi bucağındaki "Sinekçi İlköğretim Okulu"nda devam etmektedir.

    Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır.

    PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.

    Sağlık ocağı olmasına rağmen hizmet vermemektedir.

    Köye ulaşımı sağlayan yol asfalttır .

    Köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

    Cep telefonları eskiden zor çekerken , artık üç hat da Turkcell, Vodafone, Avea rahatça çekmektedir .

    Köyde kütüphane bulunmaktadır . Bu kütüphanede yaklaşık 2000 kitap bulunmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.