Biga Sarısıvat Köyü

Biga Sarısıvat Köyü

Sarısıvat Köyü haberleri, Biga Sarısıvat köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sarısıvat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Sarısıvat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Biga Sarısıvat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarısıvat köyü son dakika gelişmeleri, Sarısıvat köyüne özgü yemekler, Biga Sarısıvat köyünün tarihi, Sarısıvat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarısıvat köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sarısıvat, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarısıvat Köyü Resimleri ve Sarısıvat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Biga Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Biga Çanakkale Arası Kaç Km? Biga Hava Durumu? Çanakkale Köyleri ve Biga Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çanakkaleli iseniz Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Çanakkaleli Ünlüler arasında Biga Sarısıvat Köyünde doğan biri var mı? Biga Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sarısıvat, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı sonrası, baskılar sonucu 1886 yılında, Bulgaristan'ın Kıralı bölgesi, Filibe kasabası Boruva (Baruva) köyünden gelen ve geldikleri bölgeden dolayı, kendilerine "Kırcalı" adı verilen göçmenler tarafından kurulmuştur. Köyün kurulduğu arazi topraklarının, sarı renkte olmasından ve bu topraklarla yaptıkları evler sıvandığından veya "sarı toprakta biriken su anlamında" kurdukları köye de, Sarısıvatadı verilmiştir[1].

Doksanüç Harbi olarak bilinen ve rumî takvimle 1293, miladî takvimle 1877-78 yılında yapılan Osmanlı-Rus Harbine kadar, Sarısıvat Köyünü kuran ailelerin Bulgaristan’da köylerindeki rahatı genelde iyiydi ve mutlu bir şekilde yaşıyorlardı. Ancak Doksanüç Harbi patlayınca köyü kuran ailelerin Bulgaristan’daki durumları çok kötüleşmesi ve azınlığa düşmesi nedeniyle köylerini, şehirlerini bırakarak Makedonya’ya, Trakya’ya ve Anadolu’ya göç etmişlerdirÇanakkale iline 0 km, Biga ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün yerleşim yerinin deniz seviyesinden yüksekliği 350 metredir.

Köyde ilköğretim okulu vardır; ama faal değildir. Köyün içme suyu şebekesi vardır; ama kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Sağlık evi ise vardır; ama faal değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köye elektrik 15 Eylül 1972 tarihinde tarihinde gelmiştir.

Köyde 3 kahve, 3 market (biri yazları açılıyor), 1 değirmen hizmet vermektedir. Piyasada çok miktarda peynir ustası, aşçı, ayakkabı ustası çalışmaktadır. Ahşap tarım aletleri imalatı ile ilgili 2 sanatkarı vardır. Halen köyde bulunan 3 adet kahvehane açık olup, emeklilere hizmet vermektedir. Köyde internet bulunmaktadır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
1
0
0
1
1
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.