Bikomşu uygulaması nedir? Şimdi komşuluk zamanı!

Bikomşu uygulaması nedir? Şimdi komşuluk zamanı!

Aykut Hocaoğlu, Berkan Ağar, Emrecan Durmaz ve Ezgi Ezdar Onur tarafından gelir beklentisi olmadan hayata geçirilen sosyal girişim Bi’Komşu, içindeki bulunduğumuz günlerde sıkıntı yaşayan kişiler için, kişiler arası yardımlaşmayı sağlamak istiyor.

Corona Virüs salgını nedeniyle yaklaşık 1 aydır izole bir hayat yaşıyoruz ve bununla beraber de şirketlerdeki çalışanların bir kısmı çalışma modeline geçti, ancak bir kısmı da sahaya çıkamadığı veya tedbirler nedeniyle iş yapamaz hale geldiği için maddi olarak zor durumda kalmış durumda.

Aykut Hocaoğlu, Berkan Ağar, Emrecan Durmaz ve Ezgi Ezdar Onur tarafından gelir beklentisi olmadan hayata geçirilen sosyal girişim Bi’Komşu, içindeki bulunduğumuz günlerde sıkıntı yaşayan kişiler için, kişiler arası yardımlaşmayı sağlamak istiyor.

Veya sizin bir ihtiyacınız varsa platform üzerinden yine destek talep edebiliyorsunuz.

Bikomşu uygulaması nedir?

Bi'Komşu, aylık sabit giderlerinin faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen yardımseverleri bir araya getiren bir platformdur.

Bi'Komşu kendi adına ödeme kabul etmez, bağış ve yardım toplamaz, komisyon almaz. Dernek ya da vakıf değildir. Bir grup girişimcinin, ihtiyaç sahiplerine destek olabilmek adına başlattığı gönüllü bir harekettir.

Bi’Komşu, aylık sabit giderlerinin faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen yardımseverleri bir araya getiren bir platformdur.

Bi’Komşu kendi adına ödeme kabul etmez, bağış ve yardım toplamaz, komisyon almaz. Dernek ya da vakıf değildir. Bir grup girişimcinin, ihtiyaç sahiplerine destek olabilmek adına başlattığı gönüllü bir harekettir.

Bikomşu Uygulaması Hakkında

İzmir’de yolları kesişen Girişimcilik ekosisteminde farklı alanlarda çalışmalar yapmakta olan, yaşadığı çevreyi geliştirme gayretiyle toplam +30 yıllık iş tecrübesine sahip 4 arkadaşız. Girişimciyiz, mühendisiz, mentoruz, tasarımcıyız.. Her birimiz farklı hayatlarda, farklı hayallere sahibiz ve bu hayalleri gerçekleştirmek için heyecanla ve tutkuyla çalışıyoruz ama her şeyden önce insanız ve insanlara faydalı olacak işler yapmak istiyoruz.

Ülkemizin ve Dünya’nın daha önce şahit olmadığı ve görüyoruz ki hazır da olmadığı bir boyutta kriz yaşıyoruz. Bu krizden ya dayanışmayla hep birlikte çıkacağız ya da hep beraber büyük kayıplar vereceğiz. Bunun bilinciyle biz de insanların hayatına dokunabilecek, hayatlarına bir nebze olsun can suyu olabilecek bir katkı nasıl sunabiliriz diye düşündük ve Nisan 2020’de Bi'Komşu’yla karşınıza çıktık.

Komşuluk kültürünün unutulmaya yüz tuttuğu bugünlerde, bizler bu duygudan ve bağdan yola çıkarak, ihtiyaç sahibi insanları kendisine mümkün olan en yakın kişilerle buluşturup, ihtiyaçlarının giderilebileceği bir yapı kurmayı hayal ediyoruz. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir”, “Komşum tok ben tok” deyişleri yüzyıllardır bu coğrafyada yankılanır. Biz de hem bu kültürün devamını sağlamak hem de böylesi zor günlerde insanların hayatında ufak da olsa bir mutluluk sebebi olabilmek için bu platformu kurduk.

Bikomşu uygulaması ile ilgili merak edilen sorular

        - İhtiyaç sahibiyim, nasıl destek talebinde bulunabilirim?

        İlk olarak ana sayfada yer alan “Destek Talep Et” butonuna tıklayarak siteye kayıt olmanız gerekmektedir. Ardından destek isteyeceğiniz faturanın bilgilerini “Fatura Ekle” bölümüne girerek “Kaydet” tuşuna bastığınızda faturanız destek listesine eklenecektir.

        - Hangi konularda destek istenir/destek olunur?

        Amacımız her ay ödenmesi gereken elektrik, su, doğalgaz, telefon ve internet faturalarının sisteme eklenmesi ve bu faturalarla ilgili destek talep eden kişilerle, destek olmak isteyen kişileri bir araya getirmektedir.

        - Destek olmak / destek almak için üst limit var mı?

        Destek olmak için belirlenmiş herhangi bir üst limit yok. Dilediğiniz kadar faturaya destek olabilirsiniz.

        Destek talep edenler için hem faturalarda hem de kullanıcılarda üst limit bulunmaktadır. Bir kullanıcı bir ay boyunca en fazla 1000 TL tutarında fatura destek talebinde bulanabilir.

        Fatura üst limitleri ise aşağıdaki gibidir:
        Elektrik: 300 TL
        Doğalgaz: 500 TL
        Su: 100 TL
        Telefon: 150 TL
        İnternet: 150 TL

        - Destek olmak istiyorum, ne yapmalıyım?

        İlk olarak ana sayfada yer alan “Destek Ver” butonuna tıklayarak siteye kayıt olmanız gerekmektedir. Ardından destek isteyen kişilerin listesine erişebilirsiniz.

        Destek isteyen kişileri iki şekilde listeleyebilirsiniz:

        a) Akıllı Filtreler: Sistemde var olan otomatik filtreler sayesinde “Yakınımdaki Faturalar” özelliği ile size en yakın ihtiyaç sahiplerini görüntüleyebilir veya ödeme tarihi ve ihtiyaç durumuna göre önceliklendirilmiş “Acil Faturalar” filtresi ile acil ihtiyaç sahibi olan kişileri listeleyebilirsiniz.

        b) Manuel Filtre: Ya da kendiniz herhangi bir adres taraması yaparak ihtiyaç sahiplerini konum bazlı listeleyebilirsiniz. Önünüze çıkan (en fazla 9 ihtiyaç sahibinin olduğu) listeden bir veya birkaçını seçerek destek olacağınız faturayı belirleyebilirsiniz.

        - Fatura ödemelerini nasıl gerçekleştireceğiz?

        Ödemeye karar verdiğiniz faturayı, kendi ödeme yönteminizi belirleyerek ödeyebilirsiniz. Online tahsilat yöntemleri, mobil uygulamalar, bankacılık uygulamaları vb.

        Bi'Komşu sisteminde, yapılan yardımların doğru yere ulaşıp ulaşmadığı ile ilgili herhangi bir soru işaretine yer vermemek için herhangi bir ödeme altyapısı kurulmamıştır. Destek talep edenle, destek olmak isteyen kişi doğrudan eşleştirilmektedir.

        - Bi'Komşu sistemine kurumsal olarak destek olabilir miyiz?

        Destekler bireysel olabileceği gibi kurumsal olarak da yapılabilir. Bi'Komşu sistemi üzerinde kayıtlı fatura taleplerini toplu bir şekilde ödemek isteyen kurumlar [email protected] adresine taleplerini iletebilirler.

        Şeffaflık politikamız gereği, kurumsal destekler sitemiz üzerinden paylaşılarak, kamuoyu bilgilendirmeleri anlık olarak yapılacaktır.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.