Bilecik Gülümbe Köyü

Bilecik Gülümbe Köyü

Gülümbe köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Gülümbe köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Gülümbe köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bilecik Gülümbe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gülümbe köyü son dakika gelişmeleri, Gülümbe köyüne özgü yemekler, Bilecik Gülümbe köyünün tarihi, Gülümbe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gülümbe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Efsaneye göre gülümbe köyü osmanbeyin gülümbe bölgesindeki müslüman akıncı ailelerinin acılar içinde yaşamaları devamlı savaş halinde olmaları osman beyin bu bölgeyi almasıyla gülün oynayın demesinden gelmiştir. aynı zamanda osman bey yaverine gülümbeyi vermiş olup yavari de dört oğluna köyü pay etmiy olup kurulduğundan beri dört mahalleden oluşmakdadır.tarihibir köydör.ipek böçekciliği yıllardır sürmekde olup aynı zamanda ipek ipi çekildiği tohumunu satıldığı tohumcular denen aile tarafından yapıldığı bölgeye satıldığı bilinmekdedir.

Her sene köyde hıdralez kutlamaları yapılır Dugunlerde ve bayramlarda geleneksel adetler kullanılır köy halkı şalvar giyer

Köyde 18. yüzyıldan gelmiş bir hamam vardır hâlen kullanılmaktadır. Hamamın dışı restore edilmiş içi ise 2 yılda bir bakım yapılmaktadır.

Köyde 17. yüzyılda osmanlı devleti zamanından gelen bir yatır vardır. Büyüklerimin dediğine göre yatır dede bir gün sabanna gitmiş orada sabanın tek paramğı kırılmış ve sabandan kan akmıştır.Yatır dede köye geldiği zaman acı haberi duyar öğlu askerde şehit düşmüştür. Orada can verir. Yatırı oradan kaldırmak isterler ama kimse buradan yatırı kaldıramaz. Köy halkıda yatır buradan kalkmadığı için Yatırın oğlunu buraya gömerler.

Bilecik merkezine 7  km uzaklıktadır.

köy marmara iklimini taşıdığı yeşilik boldur. Arazilerde genellikle tek yıllık bitkiler mevcuttur. Ağaç meyveciliğini 3-4 hane teşvik etmektedir.

köyde iklim şartları normal olduğundan her çeşit hayvan bulunmaktadır. Kışın kuş ve tavşan yazın ise Sürek ve yayan domuz avı yapılmaktadır.

köyde piknik alanları çoktur ama önem verilmeyip bakım yapılmamaktadır.

Gülümbe, Bilecik ilinin Merkezine bağlı bir köyüdür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gülümbe Köyü Resimleri ve Gülümbe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bilecik Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Gülümbe Bilecik Arası Kaç Km? Bilecik Hava Durumu? Bilecik Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Gülümbe Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
1
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum