Bilecik İlyasça Köyü

Bilecik İlyasça Köyü

İlyasça, Bilecik ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Köyümüz tarihi anadolu selçuklu devletine dayanır. türk boyları orta asyadan göç ettikçe selçuklunun batı sınırlarına yerleştirilir.

marmaranın güney doğusundaki birçok köy yerleşim yeri selçuklunun sonu osmanlının ilk dönemi ile başlar.köyün gelenek ve görenekleri türk örf adet ve gelenekleridir.ülkemizin her yöresinin kendine has özellikleri olmakla beraber birçok ortak özellik göstermektedir.köyümüzün gelenekleri türk islam dünyasının gelenekleri ile aynıdır.
Bilecik merkezine 27 km mesafededir. bilecik- bursa karayoluna 8 km mesafede bulunur. köyümüzden ulaşım olarak necmiye köyünden yenişehir yoluna, belenelan tarafından osmaneli ye, cumalı-bahçehisar tarafından osmaneliye, beyce-sarmaşık tarafından bayırköye kolayca ulaşım yolları mevcuttur. köyümüz rakım olarak deniz seviyesinden 700–800 m yüksekliktedir. çevresinde en yüksek coğrafya en yakın olarak dereşemsettin yakınındaki tepe [1007 m], ve uludağ bursa görülür. bu yüzden kış mevsimi köyümüzde oldukça soğuk geçmektedir.
Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2009 - Cafer KAYA 
2004 - Kamil Saka
1999 - Kamil Saka
1994 - Ali Kader
1989 - İbrahim Kaya
1984 - Burhanettin Vural
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.