Bilecik Kapaklı Köyü

Bilecik Kapaklı Köyü

Kapaklı, Bilecik ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.Kapaklı Köyü'nün eskiden Bulgaristan'daki yeri Rusçuk'a tâbi Yeniköy diye tabir edilir. 93 Harbinin Patlak Vermesiyle Atalarımız Kendi Yurtlarından Mecburi olarak Göç Etmeye başlamıştır.

Göç Tam 30 sene sürmüştür; sırasıyla ilk olarak Varna, Tekirdağ Şarköy Sonra Bursa Yenişehir'e Gelmişlerdi. Bursa Yenişehir'de Kafile 3'e Ayrılmıştır.
İlk Kâfile Manisa tarafına gitmiştir (bkz. Yeniköy). İkinci Kafile Kütahya'ya son kalanlar ise Bilecik'e sevk edilmiştir. Bilecik'e gidenler ilk Olarak şuan bulundukları yere gelmişlerdi; köyün ortasında Kapak vardı, köyün Adı Buradan Gelmektedir, buraya yerleşenlerin bir kısmı 3 km güneydogu istikâmetinde Esemen köyünü kurdular. Digerleri Kapaklı'da kaldılar.
Temmuzun 2.Haftası Pazar Günleri ; Mevlid-i Şerife Düzenlenmektedir.Bu Mevlitle Beraber Tüm Köylülerimiz Dayanışma içinde Birbirleriyle Güzel Gün Geçirmektedir.
Bilecik merkezine 16 km uzaklıktadır. Esemen Köyüne 4 Km , Dülgeroğlu Köyüne 2 Km Uzaklıktadır
Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyün ekonomisi Tarım, Hayvancılık Ve Ormancılığa Dayanmaktadır..
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün kanalizasyon şebekesi vardır,içme suyu şebekesi 2006 yılı içersinde tamamlanmıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize yol olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum