Bilecik Kuyubaşı Köyü

Bilecik Kuyubaşı Köyü

Kuyubaşı köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Kuyubaşı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Kuyubaşı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bilecik Kuyubaşı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kuyubaşı köyü son dakika gelişmeleri, Kuyubaşı köyüne özgü yemekler, Bilecik Kuyubaşı köyünün tarihi, Kuyubaşı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kuyubaşı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adı kurulduğu günden bu güne değin gelen kullanım amaçla açılmış olan 2 adet kuyudan kaynaklandığı sanılmaktadır.Kuruluş tarihi 1824 olarak bilinse de resmi bir kayıt yoktur.Köyün ilk mimarları zamanın göçer halkı olan yörükler ve yerli halk olduğu bilinmektedir.

Köy Anadolu kültürünü yaşatmakta olup gelenek ve görenek lerine bağlıdır. Köyün geneli merkeze bağlı eğitimle eğitimlerini tamamladıkları için okur yazar oranı yüksektir. Köyün geleneksel yemekleri yoktur. Ev yapımı ekmekler ve hamur işleri beğeniyle tercih edilen gıda ürünleri olarak göze çarpmaktadır.

Bilecik merkezine 10 km uzaklıktadır.

Kuyubaşı, Bilecik ilinin Merkezine bağlı bir köyüdür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kuyubaşı Köyü Resimleri ve Kuyubaşı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bilecik Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kuyubaşı Bilecik Arası Kaç Km? Bilecik Hava Durumu? Bilecik Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Kuyubaşı Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.