Bilecik Şükraniye Köyü

Bilecik Şükraniye Köyü

Şükraniye köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Şükraniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Şükraniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bilecik Şükraniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Şükraniye köyü son dakika gelişmeleri, Şükraniye köyüne özgü yemekler, Bilecik Şükraniye köyünün tarihi, Şükraniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Şükraniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski adı Çatak'tır.

Yunan Mezalimi: 1921 senesi Martı’nın 24. günü düşman bu köyden geçmiştir. Ancak Küplü ve Pazarcık tarafından öteberi almak için Yunan askerleri gelmiştir. Bu askerler yiyecek ve özellikle para vermeyen köy halkını çeşitli işkenceler yapmışlardır. Bu cümleden olarak Muhtar Süleyman Efendi’nin 80 yaşındaki annesini para vermedin diye dövmüşlerdir. 13 Nisan 1921 tarihli tutanakta belirtildiğine göre en büyük ziyanı giderlerken yapmışlardır. 28 Öküz, 18 inek, 48 tosun-dana, 160 koyun-keçi, 7 kısrak ve hesapsız miktarda tavuğu beraberlerinde götürmüşlerdir. Bu arada köyde yumurta bile bırakmamışlardır.
Ayrıca 5 araba, 300 lira değerindeki eşya, 90 kile buğday, 42 kile burçak ve 39 kile arpa almışlardır.
Araştırmalara göre Çanakkale Savaşı'nda köyümüzden Hasan ve Cafer isimli iki şehit verilmiştir.

1921 senesi Martı’nın 24. günü düşman bu köyden geçmiştir. Ancak Küplü ve Pazarcık tarafından öteberi almak için Yunan askerleri gelmiştir. Bu askerler yiyecek ve özellikle para vermeyen köy halkını çeşitli işkenceler yapmışlardır. Bu cümleden olarak Muhtar Süleyman Efendi’nin 80 yaşındaki annesini para vermedin diye dövmüşlerdir. 13 Nisan 1921 tarihli tutanakta belirtildiğine göre en büyük ziyanı giderlerken yapmışlardır. 28 Öküz, 18 inek, 48 tosun-dana, 160 koyun-keçi, 7 kısrak ve hesapsız miktarda tavuğu beraberlerinde götürmüşlerdir. Bu arada köyde yumurta koymamışlardır.

Ayrıca 5 araba, 300 lira değerindeki eşya, 90 kile buğday, 42 kile burçak ve 39 kile arpa almışlardır

Bilecik merkezine 25, Pazaryeri'ne 9, Demirköy'e 7 km uzaklıktadır.

Şükraniye, Bilecik ilinin Merkezine bağlı bir köyüdür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Şükraniye Köyü Resimleri ve Şükraniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bilecik Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Şükraniye Bilecik Arası Kaç Km? Bilecik Hava Durumu? Bilecik Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Şükraniye Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.