Birlik Sağlık-sen: “biz Hak Peşindeyken, Malum Sendika Alkış Peşinde!”

Birlik Sağlık-sen: “biz Hak Peşindeyken, Malum Sendika Alkış Peşinde!”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanlığı, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 il arasında bulunan Hatay’da depreme dayanıksız olduğu halde hizmete devam ettirilen, 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan devlet hastanelerinin sorumlularının bulunmasına...

ahmet doğruyol 26 mart

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanlığı, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 il arasında bulunan Hatay’da depreme dayanıksız olduğu halde hizmete devam ettirilen, 6 Şubat deprem felaketinde yıkılan devlet hastanelerinin sorumlularının bulunmasına yönelik basın açıklamasında bulundu.

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın milletvekili olmak için görevinden istifa etmesini eleştirdi. Doğruyol ayrıca, yıkılan hastanelerle ilgili sorumluların bulunması mücadelesi veren Birlik Sağlık-Sen’e ‘çamur at izi kalsın’ diyen Hatay Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Tekgüzel’e de cevap verdi. Genel Başkan Doğruyol son olarak, geçtiğimiz hafta basında yer alan, Gazeteci Yazar İsmail Saymaz’a, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi eski Başkehimi Dr. Yunus Doğramacı’nın hastanelerin depreme dayanıksız olması ile ilgili üzerine düşen mücadeleyi verdiğini ancak sözünü dinletemediğine ilişkin çarpıcı açıklamaları konusunda da konuştu.

 “Esnaf-Bürokrat İlişkilerinden Doğan İhmal İnsanlarımızın Hayatına Mal olmuştur”

Deprem felaketinde sağlık tesisleri anlamında en çok zarar gören iller arasında ilk sırada yer alan Hatay’da il valisinin ve il sağlık müdürünün milletvekilliği adaylığı için istifa etmesi tepkiyle karşılandı. Binlerce insanın enkaz altında kaldığı Hatay’da ve İskenderun’da yıkılan hastanelerle ilgili tartışmalar hala devam ediyor. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi eski Başhekimi Dr. Yunus Doğramacı’nın basına verdiği açıklamalara yönelik şunları söyledi: “Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi eski Başkehimi Dr. Yunus Doğramacı’nın yapmış olduğu açıklama mücadelemizin haklılığını da bir kez daha ortaya koymuştur. Yıllardır siyaset esnaf bürokrat ilişkisi içinde yapılan ihmal, insanlarımızın hayatına mal olmuştur. Şimdi eski başhekimin açıklamasının üzerine Hatay Sağlık Sen Başkanı’nın ne diyeceğini biz olduğu kadar sağlık çalışanı arkadaşlarımız ve halkımızda merakla beklemektedir. Birlik Sağlık-Sen olarak her zaman olduğu gibi bu mücadelede de doğrunun, hakkın emeğin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

 Milletvekilliği İçin İstifa Eden İl Sağlık Müdürü’ne Eleştiri

Ahmet Doğruyol, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat’ın, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etmesine yönelik açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Daha enkaz altında insanlarımız varken, kentte hiçbir hastane faaliyet göstermez iken, üstelik çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği hastanelerin yıkım kararı varken faaliyette tutulmasına vesile olan İl Sağlık müdürünün, Hataylıların İl Sağlık Müdürüne en çok ihtiyaçlarının olduğu dönemde, Milletvekilliği adaylığı için İl Sağlık Müdürlüğünden istifa etmesine kim nasıl izah edebilir ki?”

hatay saglık sen

‘Sendikacılıktan Uzaklaştılar’ Vurgusu

Doğruyol, sendika olarak sadece sağlık personellerinin değil tüm vatandaşların sorumluluğunu hissederek mücadele ederken, kuruluş ve varoluş amaçları çalışanın yanında olması gereken bazı sendikalara yönelik sert eleştirilerde bulundu. Genel Başkan Doğruyol, “Günlük çıkar ve menfaatleri için yıkım kararı olmasına rağmen hastaneleri faaliyette tutan ama bir yandan da insanlara destek açıklamaları yapmaları bazı sendikalar, sendikacılıktan ne kadar uzaklaştıklarının, sendikal anlayışlarının ne kadar yozlaştığının da bir göstergesidir. Birlik Sağlık Sen olarak Hatay İl Temsilcimiz Metin Yılmaz ve Hastane Temsilcimiz Abdullah Gül başta olmak üzere, bir daha böyle acılar yaşanmasın diye bizler mücadele ederken, Hatay Sağlık-Sen Başkanı Mustafa Tekgüzel’in yaptığımız mücadeleye karşı “acıyı siyasete karıştırmayın. Çamur at izi kalsın” gibi cümleler kurması asla ve asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.

“Mücadelemiz Devam Ediyor”

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanlığı, depreme dayanıksız raporları olmasına rağmen Hatay’da hizmete devam ettirilen hastanelerle ilgili açıklamalarına devam ediyor. Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, 6 Şubat gecesi 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem 10 binlerce vatandaşımızın canına mal olmuş, ciğerimiz yanmış, tüm ülkemizde kapanmaz yaralar açmıştır. Depreme bağlı olarak Hatay ilimizde Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası ve İskenderun Devlet Hastanesi ek hizmet binası yıkılmış, Hatay Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ana binası ağır hasar görmüştür. Sendikamız Birlik Sağlık-Sen Hatay Temsilcimiz Abdullah Gül’ün nöbetteki hemşire eşinin de içinde olduğu yüzlerce vatandaşımız yıkılan hastanelerde hayatını kaybetmişlerdir. Hatay İl Temsilcimiz Metin Yılmaz ve Hatay Hastane Temsilcimiz Abdullah Gül’ün yıkılan hastanelerin depreme dayanıksız raporları olması ve yeni yapılan Hatay Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin daha yapım aşamasındayken hastanenin yerinin fay hattının inşa edilmemesi gerekliliğiyle ilgili yıllarca mücadele etmişlerdir. İlgili hastaneler depremde yıkılmış, depremden sonra da, ihmali olan sorumluların cezalandırılmaları için kamuoyunda yakından takip ettiği üzere Temsilcimiz Abdullah Gül sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, mücadelesini her platformda vermiş ve vermeye devam etmektedir” diye açıklama yaptı. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.