Birlikteliği Kütahya değil, Emet başardı

Birlikteliği Kütahya değil, Emet başardı

Kütahya'nın Emet ilçesinde, 1996 yılında kurulan ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarının da doğal yönetim kurulu üyesi bulundukları Emetliler Dayanışma...

Kütahya'nın Emet ilçesinde, 1996 yılında kurulan ve tüm siyasi parti ilçe başkanlarının da doğal yönetim kurulu üyesi bulundukları Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneğinin olağanüstü kongreye gidilerek, yeniden aktif hale getirileceği bildirildi.

Sosyal medyada bir süredir çeşitli Emet gruplarında sıkça dile getirilen birlik mesajları karşılık buldu. Emet Termal Resort havuz başında gerçekleşen toplantıya geniş bir katılım oldu.

Hakkı Yavuz, Hasan Kurnaz, Ercan Kolku yönetimindeki toplantıya Emet AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti İlçe Başkanları, Emet Belediyesi temsilcisi, Emet Esnaf Odası, Esnaf Kefalet, Şoförler Odası, Taşıyıcılar Kooperatifi, Ziraat Odası Başkanı, Ecdad Derneği, Babuk Bey Aşevi ve ilçede görev yapan bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, ilçede belediye başkanlığı,sendika başkanlığı, müdürlük yapmış, ilçe ileri gelenleri bazı esnaflar ve gençler,olmak üzere toplumun her kesiminden vatandaşlar bir araya gelerek "Emet için varız" dediler.

Toplantıda konuşan Hakkı Yavuz, ilçede birlik ve beraberliğin temin edildiği zaman aşılamayacak sorunlarının olmadığını belirterek, 1996 yılında oluşturulan Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği ruhunu yeniden canlandırmak için yola çıkıldığını ifade etti. İlçe sorunlarına vakıf katılımcılar ile bundan sonra neler yapılabilineceğinin değerlendirileceğini belirten Yavuz, dayanışma derneğini kongreye götürerek, yeni bir oluşumun harekete geçirilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneğin bir dönem Emet'e damga vuran çalışmalarının, ilçe için özlenen birlik ve berberliği sağladığına değinen Diyanet Sen Emet Temsilcisi Hasan Kurnaz, tekrar bu ruhu canlandırmak için herkesin görev alması gerektiğini

söyledi. Mevcut dernek yönetim kurulu üyesi Ercan Kolku da, derneğin kuruluş amacı, faaaliyetleri ve ilkeleri hakkında katılımcıları bilgilendirirken; derneğin icra mercii olmadığını Kaymakamlık, belediye, partiler ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri arası koordinasyonu sağlamanın temel amacı olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan katılımcılarda özlenen birliğin sağlanarak atılıma geçilmesi yönünde fikir belirtilirken, dernek çatısı altında toplanarak Emet için çalışmanın sağlayacağı faydalar üzerine görüşlerini belirttiler.

Derneğin yeniden aktif hale getirilmesi için kongre süreci başlatılması yönünde görüş birliğine varılırken, Dernek Başkanlığı için önerilen İsmail Elmacı'da göreve hazır olduğunu belirtti. Elmacı;"Buradaki toplantıya yoğun katılım gösteriyor ki memleket söz konusu olduğunda hepimiz bir araya gelebiliyoruz. Emet için bir şeyler yapmak isteyen herkesle bir ve beraber çalışmaya hazırız"dedi.

Toplantı sonunda toplu resim çekilirken, dernek kongre süreci, derneğe bir lokal kazandırılması, üye işlemlerinin hızlandırılması gibi konularda görüş birliğine varıldı. (EFE)

Birlikteliği Kütahya değil, Emet başardı

Birlikteliği Kütahya değil, Emet başardı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.