Bisiklet Sevdalıları Düzce’yi Tercih Ediyor

Bisiklet Sevdalıları Düzce’yi Tercih Ediyor

Düzce'nin coğrafi yapısı bakımından bisiklet kullanımına son derece elverişli olması bisiklet gönüllülerinin şehre akın etmesine neden oluyor.

Düzce'nin coğrafi yapısı bakımından bisiklet kullanımına son derece elverişli olması bisiklet gönüllülerinin şehre akın etmesine neden oluyor. Bisikleti ile Diyarbakır'dan Türkiye turuna çıkan Yusuf Bazkan'da Düzce'yi ziyaret etti.

Düzce, bisiklet gönüllülerini ağırlamaya devam ediyor. Bisikleti ile Diyarbakır'dan başlayarak Türkiye turuna çıkan beden öğretmeni Yusuf Bazkan, Düzce'ye gelerek Düzce Bisikletliler Platformu Başkanı Nizamettin Ulaş'ı ziyaret etti. 65 ili dolaşmayı planlayan Bazkan, gittiği yerlerde bol bol fotoğraf çekerek Diyarbakır gençleri üzerinde spora farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Diyarbakır'da beden eğitimi öğretmenliği okuduğunu söyleyen ve Diyarbakır'dan bisikleti ile Türkiye turuna çıkan Yusuf Bazkan, 13 il dolaştığını ve Türkiye turuna çıkmasının nedeni olarak Diyarbakır gencine sporu sevdirmek olduğunu belirtti.

Yusuf Bazkan, " Diyarbakır'da Beden Eğitimi Öğretmenliği okuyorum. Benim bir hayalim vardı. Bisikletim ile Türkiye'nin tamamını gezmek istedim. Başlangıç yerim Diyarbakır odlu. Gittiğim yerde de güzel resimler çekiyorum. Türkiye'yi Diyarbakır'a tanıtmak istiyorum. Bu kapsamda Düzce'ye ziyarette bulundum. Düzce 13. ilim oldu. 28 gün önce çıktım Diyarbakır'dan ve gittiğim yerlerde 1-2 gün konaklıyorum. Karadeniz kıyısından Gürcistan'a oradan da iç Anadolu'ya gitmek istiyorum. Bu geziyi düzenlememdeki amacım Diyarbakır gencine sporu sevdirmek istememdir. Beni gören bir çocuk bu ağabey Türkiye'yi dolaştı demesi üzerine beni örnek aldılar. 4 aylık bir gezi yapmayı planlıyorum. Planımda 65 ili dolaşmak var" dedi.

Düzce'de bisiklet kullanımının son derece elverişli olduğunu ve bisiklet gönüllülerinin turlarında Düzce'yi tercih ettiğini belirten Düzce Bisikletliler Platformu Nizamettin Ulaş, bisiklet kültürünün yavaş ilerlemesinden dolayı alt yapının da yavaş ilerlediğini söyledi.

Ulaş, " Düzce'de 1065 metrekare bir alanda 30 bin bisikletli var. Bunun yüzde 10 trafikte yer alıyor. Arkadaşımız Diyarbakır'dan geldi ve bizlerde arkadaşımızı ağırlayacağız, kamp yeri göstereceğiz. Okulların tatil olması ile birlikte Düzce trafiğinde bisikletli sayısı artabilir. Türkiye turuna çıkan arkadaşımız sosyal ortamdan beni buldu. Bisiklete gönül verenler Düzce'den başka yere gitmiyorlar. 65 ili dolaşacak olan arkadaşımıza kolaylıklar diliyorum. Kazasız belasız bir yolculuk diyorum. Belediye tarafından bisiklet yolunun artırılması için yetkiyi aldılar. İlk olarak bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet park yeri artacak. Bisiklet kültürü yavaş ilerlediği için alt yapı çalışmaları da yavaş ilerliyor. Düzce'ye gelen bisiklet gönüllüleri için Park Gölet'i belirledik. Gelenleri oraya yönlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.