Bismil Aslanoğlu Köyü

Bismil Aslanoğlu Köyü

Aslanoğlu Köyü Haberleri, Bismil Aslanoğlu Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Aslanoğlu Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Aslanoğlu Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bismil Aslanoğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aslanoğlu köyü son dakika gelişmeleri, Aslanoğlu köyüne özgü yemekler, Bismil Aslanoğluköyünün tarihi, Aslanoğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aslanoğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aslanoğlu, Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aslanoğlu Köyü Resimleri ve Aslanoğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bismil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bismil Diyarbakır Arası Kaç Km? Bismil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Bismil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Bismil Aslanoğlu Köyünde doğan biri var mı? Bismil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aslanoğlu, Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. Ancak mahallenin eski bir Ermeni mahallesi olduğu bilinmektedir.Mahallenin gelenek ve görenek hakkında bilgi yoktur. Ancak mahallenin en meşhur yemeği yer tandırdan ekmektir.Diyarbakır iline 35, Bismil ilçesine 19 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Cumhuriyetin okulunu kurmak için TGB 24 Haziran 2010'da gönüllü olarak bir okul yapmaya başlamış; gençler, hiçbir yerden maddi destek almadan kendi güçlerini ortaya koyarak gece gündüz çalışmışlar ve okulun inşaatını kısa sürede bitirmişlerdir. İşte o okul tam zamanında, 20 Eylül’de kapılarını öğrencilere açmış bulunmaktadır. Artık Aslanoğlu Köyü’nün çocukları karda yağmurda okula gitmek için çile çekmeyecekler, kendi köylerindeki kendi okullarında okuyabileceklerdir.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.