Bismil Kocalar Köyü

Bismil Kocalar Köyü

Kocalar Köyü Haberleri, Bismil Kocalar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kocalar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kocalar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bismil Kocalar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kocalar köyü son dakika gelişmeleri, Kocalar köyüne özgü yemekler, Bismil Kocalar köyünün tarihi, Kocalar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kocalar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kocalar , Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kocalar Köyü Resimleri ve Kocalar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bismil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bismil Diyarbakır Arası Kaç Km? Bismil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Bismil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Bismil Kocalar Köyünde doğan biri var mı? Bismil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kocalar , Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallede ilköğretim okulu mevcuttur.Köy Nüfusunun tamamı Sünni olup Şafi-i mezhebindedir.Köy Dicle'nin önemli bir kolu olan Batman Çayı'nın kıyısına kurulmuştur. Diyarbakır şehir merkezine 96 km, Bismil ilçesine 46 km, Batman'a 6 km uzaklıktadır.Mahallede iş imkanları kısıtlı olduğu için İstanbul ve Batman a göçler olmuştur. Bu göçlerden dolayı mahalle nüfusunda azalmaya gözlenmektedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede pamuk, mısır başta olmak üzere buğday ve mecimek yetiştirilmektedir.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik vardır ama sabit telefon yoktur.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.