Bismil Seki Köyü

Bismil Seki Köyü

Seki Köyü Haberleri, Bismil Seki Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Seki Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Seki Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Bismil Seki köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Seki köyü son dakika gelişmeleri, Seki köyüne özgü yemekler, Bismil Seki köyünün tarihi, Seki köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Seki köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Seki , Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Seki Köyü Resimleri ve Seki köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bismil Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Bismil Diyarbakır Arası Kaç Km? Bismil Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Bismil Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakırli iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakırli Ünlüler arasında Bismil Seki Köyünde doğan biri var mı? Bismil Doğumlu Ünlüler Kimler?

Seki , Diyarbakır ilinin Bismil ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Diyarbakır iline 70 km, Bismil ilçesine 18 km uzaklıktadır. Diyarbakır iline 67 km, Bismil ilçesine 19 km uzaklıktadır. Dicle'nin bir kolu olan Salat çayı öncelikle buradan geçmektedir. Mahallenin çevresi büyük oranda düzlükler ve hafif tepeliklerden oluşmaktadır. Mahalleden Bismil'e kadar yollar asfalttır.

Mahallenin iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Kışlar genelde çok sert ve kar yağışlı geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahalledeki iklime bağlı olarak tarımda arpa, buğday ve kırmızı mercimek ekilmektedir. Bozkır bitki örtüsü nedeniyle de küçük baş hayvancılık yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim ve kuran kursu (medrese) vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin [[içme suyu şebekesi hazrodan gelmektedir kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.