Bitlis Aşağıbalcılar Köyü

Bitlis Aşağıbalcılar Köyü

Aşağıbalcılar köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıbalcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Aşağıbalcılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bitlis Aşağıbalcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıbalcılar köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıbalcılar köyüne özgü yemekler, Bitlis Aşağıbalcılar köyünün tarihi, Aşağıbalcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıbalcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıbalcılar, Bitlis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. 

Aşağıbalcılar Köyü, Bitlis Merkez ilçenin güney batısında yer alan bir köydür. Yetiştirdiği en önemli şahsiyet Osmanlı Padişahı Abdülhamit döneminin sadrazamı olan Ali Bey'dir. İstanbul Alibeyköy semtinin adı buradan gelmektedir. Köyün popülasyonu 1980-1995 yılları arasında Türkiye'nin muhtelif kentlerine dağılmıştır. En büyük kafilesi Antalya'da yaşamaktadır. Köy halkının soyadları Durmuş, Karaman, Karakuş, Taşcan, Taş, Halidi, Kurşun, Düşkün, Kırmızı, Çiçek, Dursun, Topyüz ve Deniz'dir. Ancak tamamı 2 kuşak öncesinden birbiriyle akrabadır. Köy halkının hepsi Halid bin Velid'in torunlarından Halife-i Kutbun torunlarıdır. Halid bin Velid, İslamın ilk çağlarında Muhammed'in ileri uç komutanlarından olup Anadolu'nun doğu bölgesini fethederek İslamiyetin yayılmasında etkili olmuştur. Köyün eski ismi "Hor Şeyhleri" olarak bilinir. Bitlis merkezine 17 km uzaklıktadır.

Aşağıbalcılar, Bitlis ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıbalcılar köyü resimleri ve Aşağıbalcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bitlis Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşağıbalcılar Bitlis Arası Kaç Km? Bitlis Hava Durumu? Bitlis Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Aşağıbalcılar Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.