Bitlis Aşağıölek Köyü

Bitlis Aşağıölek Köyü

Aşağıölek köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıölek köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Aşağıölek köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bitlis Aşağıölek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıölek köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıölek köyüne özgü yemekler, Bitlis Aşağıölek köyünün tarihi, Aşağıölek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıölek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıölek, Bitlis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. 

Botan ve Siirt taraflarından köy'e göç etmiş çeşitli ailelerdir. Köyde yoğun olarak farklı aşiretler olmaz iken mevcut aileler köken itibarı ile akrabadırlar. Ermeniler zamanında eğlence alanı olarak kullanılan köy 1800 yıllarda yerlesim alanı haline gelmiştir. Zamanında birçok olayın yaşandığı köyde devletin korucu olma isteğini red eden köylüler zorunlu göç'e maruz kalmış birçoğu istanbul ve izmir'e yerleşmiştir. Köy daha sonra devlet tarafından yakılmıştır. Köye dönüş projesi kapsamında 2006'dan bu yana köye yerlesim giderek artmakta suan mevcut hane sayısı 10'a yaklaşmış durumdadır. Köyün muhtarı Abdurrahim Açıkgöz'dür Açıkgözler aşağı olek'in kurucuları olarak bilinmektedir. Köyün doğal güzelliği görenleri büyülemekte yazları piknik için ideal bir yerlesim alanıdır. Köyün hemen 5 km ilerisine Germawa Taxe isimli bir kaplıca vardır, yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bu kaplıcaya gitmek için aşağı ölek köyünden geçmek şart. Bölgenin transit köyünü oluşturan aşağı ölek birçok çevre köye yolu var.

Yemekleri etli ekmek denilen tandırda pişirilen yemek ismi aslen farsça dan gelme dir ama bitliste kürtçe olarak kullanılır ismi ise 'unuguş kiri' dir.

nun =ekmek demek tir , guş=et demek tir,kiri=pişirmek demektir.

Bitlis merkezine 18 km uzaklıktadır.

Aşağıölek, Bitlis ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıölek köyü resimleri ve Aşağıölek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bitlis Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aşağıölek Bitlis Arası Kaç Km? Bitlis Hava Durumu? Bitlis Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Aşağıölek Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum