Bitlis Ilıcak Köyü

Bitlis Ilıcak Köyü

Ilıcak köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ilıcak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Ilıcak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bitlis Ilıcak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ilıcak köyü son dakika gelişmeleri, Ilıcak köyüne özgü yemekler, Bitlis Ilıcak köyünün tarihi, Ilıcak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ilıcak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ilıcak, Bitlis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının, köyde kaplıca olmasından Ilıcak köyü olarak konulmuştur. Köyün adı çevrede Germav (sıcak su) olarak bilinir. Köy terörden dolayı 1995 tarihinde boşaltıldı. Köy halkının soy isimleri; Baydu, Taşcan, Karaüzüm, Aslan, Aydemir ve Tumay idi.

Köyde 40-45 derece sıcak suyu olan kaplıca vardır. Bu sayede termal turizm olanağı vardır. Bitlis merkezine 23 km uzaklıktadır.

Ilıcak, Bitlis ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ilıcak köyü resimleri ve Ilıcak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bitlis Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Ilıcak Bitlis Arası Kaç Km? Bitlis Hava Durumu? Bitlis Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Ilıcak Köyünde doğan biri var mı?  

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.