Bitlis Kömüryakan Köyü

Bitlis Kömüryakan Köyü

Kömüryakan köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kömüryakan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Kömüryakan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bitlis Kömüryakan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kömüryakan köyü son dakika gelişmeleri, Kömüryakan köyüne özgü yemekler, Bitlis Kömüryakan köyünün tarihi, Kömüryakan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kömüryakan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kömüryakan, Bitlis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Atalarımızdan duyduğumuz kadarıyla köyün geçmişi 1800'lere dayanır. Halkı, zamanında Botan bölgesinden yani Cizre bölgesinden gelmiştir. Aşiret yapılanması, Zeydan aşiretidir. Şu an bölge halkı tarafından Hılolınk olarak bilinmektedir. Bölgede herkes tarafından sevilip sayılan bir halktır. Şu an köyün büyük çoğunluğu Bursa'da ikamet etmekte ve ticaretle uğraşmaktadırlar.

Bitlis merkezine 16 km uzaklıktadır.

Kömüryakan, Bitlis ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kömüryakan köyü resimleri ve Kömüryakan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bitlis Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kömüryakan Bitlis Arası Kaç Km? Bitlis Hava Durumu? Bitlis Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Kömüryakan Köyünde doğan biri var mı?  

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.