Bitlis Konalga Köyü

Bitlis Konalga Köyü

Konalga köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Konalga köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bitlis köyleri arasında yer alan Konalga köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Bitlis Konalga köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konalga köyü son dakika gelişmeleri, Konalga köyüne özgü yemekler, Bitlis Konalga köyünün tarihi, Konalga köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konalga köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konalga, Bitlis ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün Eski resmî adı: Sivi ancak sonradan değiştirilip Konalga adını almıştır. Halk arasındaki adı Soyê'dir (Soyi, Sıwe, Suwe ve Soye olarak da telaffuz edilmektedir.) Bu ismin daha önce burada yaşayan ve haklarında pek ayrıntılı bilgi olmayan insanlar tarafından kullanıldığı tahmin ediliyor. Tarih sürecinde çok sık el değiştirmesinden ve sakinlerinin sık sık göç etmiş olmasından dolayı da ismin kaynağı hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

Köy Halid Bin Velid tarafından feth edilmiştir. İslamiyet öncesinde Bölge krallıklarından birinin merkezidir. Kaya oyması kale hâlen ayaktadır. Köyde 8 adet tarihi havuz vardır. En büyüğü Nâbo havuzu, en güzeli Çarto ve Dilşo havuzlarıdır.

Bitlis merkezine 46 km uzaklıktadır.

Konalga, Bitlis ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konalga köyü resimleri ve Konalga köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Bitlis Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Konalga Bitlis Arası Kaç Km? Bitlis Hava Durumu? Bitlis Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bitlisli iseniz Bitlis Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bitlisli Ünlüler arasında Konalga Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.