Boğazkale Evci Köyü

Boğazkale Evci Köyü

Evci haberleri, Evci köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasında yer alan Evci köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Evci  köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Boğazkale Evci  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Evci köyü son dakika gelişmeleri, köye ait haberler, köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Evci, Boğazkale ilçesine bağlı bir beldedir. Çorum iline 85 km, Boğazkale ilçesine 12 km uzaklıktadır. Nüfusu, 2007 yılı verilerine göre 1528 kişidir. 1998 yılında belde olmuştur.Her yıl Mayıs ayında Evci Köyünde bulunan Nöbetti Baba Türbesine Yağmur duasına çıkılır. Her sene asker Uğurlama şenlikleri yapılır. Ekim Ayında geleneksel Evci Güreşleri yapılır. Düğün merasimlerinde gelin arabadan inmeden Camide Dua edilir. Bayram arifelerinde topluca Mezarlığa gidilir dua edilir. Her yıl Ağustos ayında toplu sünnet Töreni yapılır.Köyde dağ bulunmamakla birlikte Köyün etrafını çeviren yükseklikleri 1600 m ye ulaşan tepeler vardır. Evci Belediyesinde ova Bulunmamakla beraber Yerleşim Yerinin Kuzeyi ile Kuzey Doğusu arasında kalan kısımda tatlı eğimli arazi kesiti bulunmaktadır ekim alanlarının çoğunluğu bu yerdedir. Evci Belediyesinin kuzey Batısında 3 km uzaklıkta 2–2 m mesafede Sokullu Mevkiinde mağarası. Güney Doğusunda 3 km uzaklıkta 4 m genişliğinde Ballık tepesi mevkiinde Ballık mağarası bulunmaktadır. Köyün Kuzey batısı –Kuzeyi-Güney ve Güney Doğusu olan kısım Çevresi Tepelerle çevrili olup bu alan ormanlık alandır içerisinde Çam,meşe ve bazı meyve ağaçları bulunmaktadır. Her yıl meşe ağcı kesimi yapıldığı için ağaçların en uzun ağacın boyu yer yer 10 m yi bulur. Kuzey-Kuzey doğu olan alanın %40’ı bozkır ve ekim alanıdır.Evci beldesi; Derebağlar, Yeni mahalle ve Yunus olmak üzere, üç mahalleden oluşmaktadır.

Evci , Çorum ilinin Boğazkale ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Evci  Resimleri ve Evci  videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boğazkale Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Boğazkale Çorum Arası Kaç Km? Boğazkale Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Boğazkale Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Boğazkale Evci doğan biri var mı? Boğazkale Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.