Boğazlıyan Özler Köyü

Boğazlıyan Özler Köyü

Özler köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Özler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Özler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boğazlıyan Özler köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Özler köyü son dakika gelişmeleri, Özler köyüne özgü yemekler, Boğazlıyan Özler köyünün tarihi, Özler köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Özler köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Özler, Kayseri'yi Yozgat'a bağlayan D805 kara yolu üzerinde bulunmaktadır. Aynı yol devamında Samsun-Adana bağlantısını sağlamaktadır. Doğusunda Aşağıhasinli köyü, batısında Fehimli köyü ve güneyinde ise Kayseri'ye bağlı Elmalı köyü bulunmaktadır. Kuzeyinde Boğazlıyan ilçe merkezi bulunmaktadır. Özlerin Boğazlıyan merkezine uzaklıgı 15 km'dir. Özler Yozgat'ın Kayseri sınırındaki son köydür. Özler'in ortasında doğudan gelip batıda Fehimli baraj gölüne ulaşan bir de dere bulunmaktadır. Halk arasında Öz olarak anılan dere köye de ismini vermiştir.

Özler, Kayseri-Yozgat karayolunun batısındaki Küçüköz ile doğusundaki Büyüköz köylerinin 1992'de birleştirilmesi ile ortaya çıkmış bir beldedir. Eskiden Küçüköz olan köy Fetih Mahallesi, Büyüköz olan köyde İrşad mahallesi isimlerini almıştır. 1992 yılında belediyeye kavuşan Özler, 2014 yerel seçimlerine kadar belde statüsünü muhafaza etmiştir. Özellikle Kayseri'ye göç edenler nedeniyle nüfus azalmış ve belediye statüsü 2014'te kaldırılmıştır.

Özler halkı çoğunlukla tarımla iştigal etmektedir. Köyde en çok ekimi yapılan ürünler buğday, şeker pancarı, arpa olarak sıralanabilir. Ayçiçegi ekimi yapılsa da çok büyük bir yekun tutmamaktadır. Eskiden ekilen yeşil mercimek, nohut gibi ürünler ise son yıllarda azalan nüfus ile birlikte terk edilmiştir. Köyde dört zahireci esnafı bulunmaktadır. Biri Kayseri tarafı girişinde, diğeri Yozgat tarafı girişinde olmak üzere 2 benzin istasyonu mevcuttur. Kayseri girişinde kurulu bir de fabrika bulunmaktadır. Fabrika boru, bordur, baca, briket, parke gibi altyapı malzemeleri üretmektedir. Köyde ayrıca yufka üreten bir fırın vardır. Tesis Özler'e, civar köylere ve hatta Kayseri'ye yufka satışı yapmaktadır. Ayrıca Özler'de 4 adet bakkal halen faaliyettedir. Köyde 2 demir doğramacı, bir banyo-mutfak dükkanı da faaliyetini sürdürmektedir. Tır ve kamyonu olup, nakliyecilik ile uğraşanlar da vardır.

Özler gurbetçilerinin çokluğu ile bilinen bir beldedir. 60 ve 70'li yıllarda Almanya ve Hollanda'ya, 80 ve 90'larda ise Avusturya'ya yoğun işçi göçü olmuştur. Daha sonraki yıllarda da özellikle evlilikler yoluyla bu göç yavaşlasa da devam etmiştir. En çok gurbetçi Almanya, Hollanda ve Avusturya'da olsa da, Fransa, Belçika, İsviçre ve İngiltere'de de Özler'den göç edenler vardır. Köyde bir adet sağlık ocağı bulunmakta olup belli günlerde Boğazlıyan'dan gelen doktor hasta kabul etmektedir. Köyde ikisi Fetih Mahallesi, ikisi de İrşad Mahallesinde olmak üzere 4 cami vardır, 2 tanesinde kadrolu imam bulunmaktadır. Camilerden en yenisi Yozgat tarafı çıkışında yol üzerindedir.

Özler, Yozgat ilinin Boğazlıyan ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Özler Köyü Resimleri ve Özler köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boğazlıyan Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Boğazlıyan Yozgat Arası Kaç Km? Boğazlıyan Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Boğazlıyan Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Boğazlıyan Özler Köyünde doğan biri var mı? Boğazlıyan Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.