Bölgenin En Büyük İş Ve Kariyer Fuarı 19 Ekim’de Başlıyor

Bölgenin En Büyük İş Ve Kariyer Fuarı 19 Ekim’de Başlıyor

Mersin Valiliği himayesinde Mersin İŞKUR koordinesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Mersin İş ve Kariyer Fuarı 19-20 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin İŞKUR koordinesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Mersin İş ve Kariyer Fuarı 19-20 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak. Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, fuara bu yıl yaklaşık 135 firmanın katılacağını, fuarı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da ziyaret edeceğini söyledi.

İş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturacak, iş ve staj fırsatları sunacak olan 6. Mersin İş ve Kariyer Fuarı'nın bilgilendirme toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Toplantıya, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu ile fuarda stant açacak firmaların temsilcileri katıldı.

İŞKUR İl Müdürü Kutlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin İş ve Kariyer Fuarı'nın gelişerek, büyüyerek devam ettiğini vurguladı. Şu anda bölgenin en büyük iş ve kariyer fuarı haline geldiklerini belirten Kutlu, "Özellikle bu yıl 6'ncısını düzenleyeceğimiz istihdam fuarına yaklaşık 135 firma katılacak. Bu sayı ile bölgemizde Antalya ve Adana'dan büyük bir katılım gerçekleşiyor. İlimiz açısından baktığımızda ise düzenlenen fuarlar içerisinde sürdürülebilir, kendini yenileyen ve büyüyen bir fuar olarak marka haline geldik" dedi.

İş ve Kariyer Fuarlarının, iş gücü piyasasını hareketlendirmek adına büyük önem taşıdığını dile getiren Kutlu, "İŞKUR olarak, her fuarda olduğu gibi bu fuarda da iş arayanlar ve işverenlerin beklentilerini karşılayan, öğrencilerin kariyer yolculuklarına katkı sağlayan bir fuar amaçlıyoruz. Yılda bir kez düzenlenen fuarımız, iş arayanlar ve öğrencilerimiz için büyük bir fırsattır" diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizlik konusunda Mersin ili olarak bir arada organizasyonun sahiplenmesinin, fuardaki başarılarının da ana fikri olduğunu kaydeden Kutlu, "Bu başarı sadece il içerisinde değil, Genel Müdürlüğümüz nezdinde de diğer illere örnek gösterilmiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun da ziyaret edeceği fuarımız diğer fuarların önüne geçmiş durumdadır. Bu başarı hepimize ait. Bu fuar, Türkiye'de büyükşehirlerin tamamının düzenlediği bir fuar ve biz de 6'ncısını düzenliyoruz. Sayın Bakanımız, Bakan olduktan sonra ilk olarak Mersin fuarını ziyaret edeceğini bildirdi bizlere. Bu başarı bizim İnsan Kaynakları Grubumuzun, firmalarımızın, Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nün başarısı olarak kayıtlara geçiyor" ifadelerini kullandı.

Kutlu'nun konuşmasının ardından, Mersin İŞKUR Girişimci İnsan Kaynakları Platformu Başkanı Serkan Özada, firma temsilcilerine fuarla ilgili bir sunum yaptı.

Bölgenin En Büyük İş Ve Kariyer Fuarı 19 Ekim’de Başlıyor

Bölgenin En Büyük İş Ve Kariyer Fuarı 19 Ekim’de Başlıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.