Boyabat Alibeyli Köyü

Boyabat Alibeyli Köyü

Alibeyli köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Alibeyli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Alibeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boyabat Alibeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alibeyli köyü son dakika gelişmeleri, Alibeyli köyüne özgü yemekler, Boyabat Alibeyli köyünün tarihi, Alibeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Alibeyli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alibeyli, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının kurucusu Ali beyden geldiği söylenmektedir. Kuruluş tarihi bilinmemektedir. Köyün kuruluşu çok eski çağlara kadar dayanmaktadır. Köyün kurulu olduğu alanın arka tarafında bulunan tepede (Gavur Tepesi) bulunan kayalıkta eski çağlara ait kuzu figürü bulunmaktadır. Bu da bize köyün kuruluşunun çok eski olduğunu göstermektedir.

Köyün tarihi açısında öneme haiz oalaylardan birisi de Adnan Menderes döneminde (1960) bakanlık yapan Server Somuncu köyden olup köyün kalkınmasına çok büyük katkılarda bulunmuştur. Mesela 1960'larda Boyabat merkezde elektrik yokken ilk defa elektrik santrali kurarak köyün aydınlatılmasını sağlamıştır. Bu santralin parçaları şu an köyde bulunmaktadır. Ayrıca Alibeyli Köyü'nün ilk su kuyuları Sayın Aziz Maden tarafından yaptırılmış ve köyün su sorunu çözülmüştür.Aziz Maden'in muhtarlığı bırakmış olmasına rağmen köyüne yaptığı yardımlar hala devam etmektedir.

Sinop merkeze 86 km., Boyabat'a ise 2 km. uzaklıktadır.

Alibeyli, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alibeyli Köyü Resimleri ve Alibeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Boyabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Boyabat Sinop Arası Kaç Km? Boyabat Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Boyabat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Boyabat Alibeyli Köyünde doğan biri var mı? Boyabat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.